– Vi kommer tilbake sterkere enn noensinne. Og alle skal med! sier pregramleder Ingvill Mathilde Torgersen (13).

– Det skal bli et skikkelig bra show. Vi har allerede kule innslag og også mye bra kunst, legger programleder Norah Marielle Kildal Granås (15) til.

Hun er med i med som programleder sammen med Ingvill Mathilde Torgersen. De er begge med i Radio Harstad, arrangør og som ledere i mediegruppa som promoterer UKM.

Det er både deltakere og arrangører som nå ønskes. Jo flere, jo bedre, sier de unge programlederne.

Disse to ungdommene skal være programleder også i år. Foto: Gisken A. Eriksen

– Jeg kjenner mange som sier: «Jeg har ingenting å bidra med», men UKM er laget slik at det er noe for deg uansett hva du liker. Det kan være noe som et kunstverk også, ikke bare ting som sang og dans.

UKM har blant annet film, journalistikk, foto, litteratur, programmering, folkemusikk osv på programmet.

Gaming med for første gang

I år blir det for første gang også gaming-turnering i UKM i Harstad. Denne gang med spillet Smash Bros.

– Man trenger ikke være sykt god, dette spillet handler vel så mye om flaks. UKM er i stadig utvikling, og nå skal Gaming også med, sier Hanne Johnsen Handå i Ungdommens Hus.

Hanne Johnsen Handå i UKM og Ungdommens Hus. Foto: Gisken A. Eriksen

– Arrangører kan gjøre mye forskjellig, man trenger ikke alltid gjøre like mye heller for å være med på den måten. Det er ikke bare sceneprestasjoner som gjelder, det er også viktig å ha det sosialt og hyggelig, sier Handå.

Dominik Dominik Ribeaux Veranes (17) er kjent fra Radio Harstad. Han har ønsket å være med, men sier det har ikke vært like store muligheter de to siste årene som før.. Arrangementet ble avlyst i 2020, og ble sendt digitalt i 2019.

Vemund Hernes-Iversen (15) var med som skuespiller i fjor, og grubler nå på hva han skal delta i konkurransen med.

– Får hjelp på vei

Alle deltakere får også hjelp fra UKM til å gjøre klart det de ønsker å vise fram på forestillingen, understreker Tommy Vandalsvik, daglig leder i Radio Harstad og arrangør av UKM.

– Det er mange flinke og kreative ungdommer som vi ikke kjenner. Vi vil ble kjent med flere og se hva folk kan. Det blir som vanlig også festforestilling, kunstforestilling, sier Handå.

Frist for påmelding er 13. mars. Forestillingen blir på Harstad kulturhus i uke 12, og skal også sendes Live fra Radio Harstad.