Torsdag i forrige uke fikk Even Kristiansen fra Tromsø seg et skikkelig sjokk.

– På fortauet like ovenfor Nerstranda, vis-à-vis Eurospar, så jeg en måse drepe en due og begynne å spise fra ryggen dens. Jeg har aldri sett noe sånt før, det var forferdelig, sier han.

Se video av hendelsen. Vi advarer om sterke bilder.

Kristiansen dokumentere hendelsen med telefonen.

– Jeg har aldri sett måse ta ennen fugl før. Jeg har sett dem hakke på duer og sånt, men ikke noe slikt, sier han.

– HATER MÅSER: Even Kristiansen forteller at han ikke har noe til overs for bymåsene i Tromsø. – Det er flygende rotter, jeg hater dem, sier han. Foto: Privat

Einar Mellomgård, som leder ettersøksringen i Tromsø kommune og har ansvaret for skadet vilt, forteller at selv om det ikke skjer ofte i Tromsø sentrum, så er det en kjent sak at måsen tar andre fugler.

– Måsen er en altetende åtselfugl, som tar det han finner for maten sin del. Det kan hende at dua var skadet, men det vet jeg ikke, sier han.

Ifølge Mellomgård tar måsen også rotter og andre små pattedyr.

– Det er fisken som er hovedbyttet, men er det ikke fisk eller annen mat, så går den etter det som kan spies. Det er maten som trigger den og det er konkurranse om maten. Sånn er det i dyreriket, sier Mellomgård.

SULTEN: Er måsen sulten nok, så går den etter andre fugler og små pattedyr, sier Einar Mellomgård i Tromsø kommunes ettersøksring. Foto: Even Kristiansen