En rekke personer ringte mandag til næringslivet i Harstad. Blant disse var Ole-Jonny Korsgård i Harstadregionens Næringsforening, Stian Jakobsen, hotelldirektør ved nye Quality Hotel Harstad og Høyre-politiker Nina Dons-Hansen.

Ifølge varaordfører Espen Ludviksen (Sp) var målet å samle inn minst 200.000 kroner fra næringslivet til TV-aksjonen.

– Den forrige rekorden var fra 2019 med 180.000 kroner. Mandag har vi klart 198.400 kroner. Det er vi kjempefornøyd med. Likevel må jeg komme med en oppfordring til de vi ikke nådde i dag. Ta gjerne kontakt med Kari-Anne Opsal eller meg, så skal vi sørge for at pengene kommer dit de skal, sier han.

Ordfører Kari-Anne Opsal fikk napp på første telefonen.

– Harstad Tidende gir 10.000 kroner, jublet hun.

Opsal sier dette viser harstadværingenes giverglede.

– Vi så hvor fantastisk næringslivet var å gi til operasjonsroboten, og på nytt gir det så det monner.

Fylkesaksjonsleder for Redd Barna, Vibeke Olsen. Foto: Odd Leif Andreassen

Hun viser til at TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon med 7.000 frivillige og 500 komiteer over hele landet.

– Dette er den 49. aksjonen, og til sammen er det samlet inn ti milliarder kroner,

Fylkesaksjonsleder Vibeke Olsen sier hun er imponert over engasjementet.

– Det at bedriftene i Harstad gir såpass mye er fantastisk flott. Vi har ikke noe mål for aksjonen, annet enn at vi satser på at det skal være bøssebærere over hele landet. De siste årene har TV-aksjonen gitt rundt 250 millioner, sier hun.

RINGER: Ole-Jonny Korsgård i Harstadregionens Næringsforening ringer næringslivet. Her med blant andre Kari-Anne Opsal (Ap) (bak) og Espen Ludviksen (Sp). Foto: Odd Leif Andreassen
Disse ringte rundt til bedriftene og samlet inn over 200.000 kroner på to timer. Foto: Odd Leif Andreassen

Penger som samles inn til TV-aksjonen, går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Målet er å gi over 100.000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred. TV-aksjonen er 22. oktober.

Mandag ettermiddag var det totalt samlet inn 262.616 kroner. Det er fjerde plass i fylket og 61 av landets 357 kommuner. Per innbygger har gitt 10,55 kroner.

TV-aksjonen gar av stabelen 22. oktober.

Her sitter de som skal ringe, og får informasjon før de starter. Foto: Odd Leif Andreassen