Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (54) døde brått og uventet natt til søndag. Harstad-ordfører og partifelle Kari-Anne Opsal har i mange år jobbet tett med Mo, blant annet da hun var nestleder i Troms Ap, mens Mo var leder.

Hun beskriver Moe som en bauta i det politiske landskapet.

– Bjørn Inge var en god venn og samtalepartner. Han hadde en evne til å være samlende. For eksempel da han overtok som fylkesrådsleder etter sammenslåingen av Troms og Finnmark. Bjørn Inge var godt likt i begge fylker, sier Opsal.

Bjørn Inge Moe (Ap) døde brått natt til søndag. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Ordføreren trekker også fram Mos innsats som tiden etter de fryktelige hendelsene 22. juli 2011, samt hans gode lynne og vesen.

– Han var på besøk hos meg under festspillene nylig. Da overvar vi åpningen av stavkirka ved Trondenes historiske senter, samt andre kirkearrangement. Åpninga av stavkirka likte han spesielt godt, forteller Opsal.

– Jeg sender nå mine tanker til hans familie, sier ordføreren.

EN MØRK DAG: Cecilie Myrseth beskriver dagen beskjeden om Bjørn Inge Mos bortgang kom som mørk. Foto:  HÅKON STEINMO

– Han var en klippe

Stortingspolitiker for Troms Ap, Cecilie Myrseth, hadde Bjørn Inge Mo som et forbilde da hun startet i politikken.

– Han løftet meg fram da jeg startet i politikken, så det er veldig trist at han ikke er med oss lenger. Det kommer til å merkes at han er borte og det kommer til å sette dype sår. Det er en mørk dag i dag, sier hun til iTromsø.

Myrseth så fram til å ha Mo med seg i lang tid fremover i viktige politiske roller.

– Noe av hans kjennetegn var at han at han aldri krevde eller ba om noen politiske verv. Han fikk de gjennom tilliten han hadde til partiveteraner og unge tillitsvalgte. Vi har mistet en av våre aller snilleste og klokeste, sier hun.

I liket med Harstad-ordfører Opsal trekker Myrseth fram Bjørn Inge Mos sterke karakter etter massedrapene på Utøya.

– Under 22. juli i 2011 fikk vi virkelig se hva han var god for. Han var en klippe fra den første beskjeden kom og i lang tid etter, sier hun til iTromsø.