Hun flyttet fra Harstad i 1987, målet var å studere juss for å bli advokat. Hun vurderte først å flytte til Tromsø og studere der, men det lokket mer å flytte sørover til hovedstaden.

– Tanken var å flytte hjem igjen når jeg var ferdig med studiene. Det skjedde ikke. Jeg skulle heller ikke få barn i Oslo. Det skjedde. De skulle ikke begynne på skole i Oslo. Det skjedde også. Begge jentene bor i Oslo og er ferdig utdanna for ikke så lenge siden. Mye derfor har vi blitt boende i hovedstaden, forteller Kaarbø og legger til:

MÅ HJEM!: Tone Kaarbø har bodd i Oslo de siste 35 årene. Likevel må hun hjem til Harstad to-tre ganger per år. Foto: Frank R. Roksøy

– Men jeg bare må hjem til Harstad, flere ganger i året. Her har jeg familie og venner å besøke, og denne helga er det søskenbarntreff som jeg gleder meg til.

55 ansatte

Etter endt utdannelse begynte hun å jobbe i Skattedirektoratet, der hun var i 18 år.

– I 2010 begynte jeg å jobbe som advokat. Jeg hadde lyst til å prøve meg i det private og fikk jobb i advokatfirma Ræder, et firma som har holdt på siden 40- tallet. Ved kontoret i Oslo er vi 55 ansatte. Der har jeg stillingen som Managing Partner (MP), der jeg skal sørge for å «holde partnerne i ørene», sier hun lattermildt og legger til:

– Ved siden av er jeg også skattepartner og jobber med næringsbeskatning, utenlandsbeskatning rettet mot små- og mellomstore bedrifter og arbeidsgivere. I tillegg har jeg en liten spesialitet innen kryptovaluta der mange privatpersoner investerer fordi det er gunstig å investere personlig og ikke gjennom et aksjeselskap, sier hun.

Beste friidrettsutøver i 1986

Men før hun flyttet sørover i 1987 markerte Kaarbø seg i tenårene som en solid friidrettsutøver, med øvelsene 800 meter (personlig rekord: 2.14,5) og 1500 meter (personlig rekord 4.35.9) som spesialdistanser. I 1986 ble hun kåret til beste friidrettsutøver i Troms fylke, og har en rekke gullmedaljer i mesterskap i landsdelen å vise til.

FRIIDRETTSTOPP: Tone Kaarbø var en av landsdelens beste friidrettsutøvere på 80- tallet. Foto: Faksimile Harstad Tidende, Nasjonalbiblioteket

At hun valgte studier i Oslo hadde også sammenheng med muligheten å utvikle seg videre på friidrettsbanen.

– Jeg ønsket å være en del av et større miljø og ringe rundt til klubber som kunne være aktuelle å melde seg inn i. Jeg endte opp å stå som medlem i Vidar, samme klubb som Grete Waitz, som var et stort forbilde for meg på den tiden, sier Kaarbø.

– Utrolig flotte turforhold

Når hun er i Harstad er det obligatorisk å komme seg ut i naturen, der flere alternativer lokker.

– Selv om knærne ikke lenger tåler å løpe, prøver jeg å komme meg på tur ut i skog og mark så ofte som mulig. Ikke minst når jeg er i Harstad. Her er det utrolig flotte forhold for å gå tur, enten man velger Stien Langs Sjøen, en tur i Folkeparken eller på Gangsåstoppen, sier hun.

– I fin utvikling

Og «hjem» til Harstad prøver hun å komme seg, helst to-tre ganger i året. Likevel ser hun at byen har utviklet seg mye i løpet av de 35 årene som har gått siden hun flyttet.

UTVIKLING: Harstad har vært gjennom en fin utvikling de siste årene, sier Tone Kaarbø. Foto: Frank R. Roksøy

– Bare det at det nå går an å ta en høyere utdannelse her, gjør at flere blir værende. Byen virker å være i fin utvikling. Det er fryktelig mye som skjer med utbyggingen på Larsneset og nye veiutbygginger. Byen har fått Kulturhuset, Grottebadet, friidrettsbanen, tunnelen og en rekke annen infrastruktur siden jeg flyttet, noe som bidrar til å utvikle Harstad i en positiv retning.