Det sier Arctic Race of Norways daglige leder, Knut-Eirik Dybdal, to dager etter at siste etappe hadde sin målgang i Alta. Selv om han har fått en god dag på å fordøye inntrykkene fra det internasjonale etapperittet på sykkel, er har fortsatt nær euforisk i sine betraktninger av årets opplevelse i Finnmark.

– Dette ble en helt utrolig etapperitt. Og jeg vil våge påstanden på at dette er den beste gjennomføringen som vi noen gang har hatt, sier Dybdal.

– Tilbakemeldingene fra franskmennene er entydige. De TV-bildene som har blitt levert fra Finnmark i år, er de beste noen gang. Og det har nesten ikke vært noe å sette fingeren på, sier den daglige lederen i ARN.

Selv om etapperittet ble en storslagen affære, maner Dybdal til at man fortsatt skal rette fokuset mot ytterligere forbedring.

– Da man lanserte ideen om dette sykkelrittet, og også gikk i gang med  det første etapperittet tilbake i 2013, var det med en drøm om at man en gang skulle levere noe i fra seg som holdt enda høyere kvalitet enn Tour De France. Så skal det jo også sies at Tour de France er en langt større og mer kompleks greie enn Arctic Race of Norway. Men det er fortsatt denne drømmen vi jakter på.  Og selv om vi ikke er helt der ennå, vil årets utgave av ARN være et stort steg på veien mot dette målet. Det ble nesten mer enn man kunne tore å håpe på, sier Dybdal om etapperittet hvor Sergej Tsjernjetskij fra Astana stakk av med sammenlagtseieren.

– Har jobben med Arctic Race of Norway forandret seg fra oppstarten i 2013 og fram til dags dato?

Det vil jeg faktisk ikke si. Det handler fortsatt om å skape et best mulig sykkelritt, både sportslig og organisatorisk. Det samme gjaldt da som det gjorde nå.

Selv henger han litt i tauene etter årets arrangement. Mer eller mindre umiddelbart etter at årets arrangement var historie, merket ARN-generalen at hans egen form ble gradvis verre.

– I morgentimene mandag fikk jeg plutselig feber. Etter noen timer slapp den taket. Nå er det kun i halsen og i brystet at det fortsatt er grumsete.

Jobben med å se framover har allerede startet.

– Internt har vi allerede bestemt oss for hvor Arctic Race of Norway skal gå av stabelen i 2019. Men det er fortsatt hemmeligstemplet.

– Hvordan føler du at statusen til etapperittet er i landsdelen nå?

Min opplevelse er at rittet står sterkere enn noen gang. Så må vi som alle andre fortsatt tåle å bli sett i kortene. Det er noe som vi er helt åpne på, sier Dybdal.