En Spania-ferierende Kristoffersen forteller oss om bakgrunnen for henvendelsen, en episode som han og bandet opplevde for 30 år siden.

– Vi var på Nord-Norge turne og hadde kjørt fra Hamar og nordover, mer eller mindre i ett. 3. august 1992 hadde vi spillejobb på Hamarøy. Her ble vi tilbudt overnatting under svært kummerlige forhold, uten både dusjmuligheter og servering, forteller Kristoffersen.

TRENGTE HJELP: William Kristoffersen, bassist og vokalist i Ole Ivars ba om hjelp til å spore opp «Engelen fra Kvæfjord». Foto: privat

Uforglemmelig opphold

En helt annen beskrivelse har han av opplevelsen da bandet dagen etter kom til Kvæfjord Hotell.

– Det ble som å komme til en helt annen verden. Da vi sent på kvelden etter spillejobb kom til hotellet ble vi møtt av en usedvanlig trivelig kvinne i resepsjonen. Hun ga oss hvert vårt rom med både tv og dusj. Det trengte vi, men ikke nok med det. Selv om serveringen var stengt hev hun seg rundt og disket opp med et herlig måltid mat. Hun bidro i det hele tatt til at alt rundt oppholdet ble vellykket, og på mange måter uforglemmelig, forteller Kristoffersen.

En velfortjent hyllest

At opplevelsen gjorde inntrykk resulterte i at Kristoffersen laget en egen sang han kalte «En engel i Kvæfjord».

– Både jeg og bandet har aldri glemt denne opplevelsen. Da vi noen år senere i 1998 skulle gi ut plata «På cruise og tvers» hadde jeg skrevet denne sangen, som det fortsatt hender vi spiller når vi er på turne. Nå håper jeg vi får tak i henne, Engelen fra Kvæfjord, til konserten vår i Harstad i november. Da skal hun få en velfortjent hyllest fra oss, sier William Kristoffersen.

Ordførere hjalp til

Harstad Tidende tok umiddelbart kontakt med ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord for å høre om han kunne være behjelpelig med å sjekke om noen i kommunen kunne kjenne til denne episoden. En liten time senere meldte ordføreren tilbake at tidligere ordfører Bendiks Harald Arnesen, som var ordfører i 1992, kjente til både hvem det var snakk om og til selve Ole Ivars-historien.

HJALP TIL: Ordfører Torbjørn Larsen klarte raskt å få tak i noen som kjente til historien. Foto: Odd Leif Andreassen
KJENTE TIL: Bendiks Harald Arnesen var ordfører i 1992 og kjente til historien. Han hjalp til med å få kontakt med Ann Elisabeth Trønnes. Foto: odd leif andreassen

– Satte stor pris på det

Kvinnen var Ann Elisabeth Trønnes, narvikværing som tok over jobben som hotelldirektør ved Kvæfjord hotell etter Odd Arne Thunberg. Hun blir mildt sagt overveldet da vi tok kontakt med henne, og fortalte at William Kristoffersen og resten av Ole Ivars ønsket å gjøre stas på henne når de kommer til Harstad i november.

– Herregud, er det mulig! Husker de virkelig det vi gjorde for dem ennå, så mange år etter?. Jeg husker selvsagt også denne kvelden/natta, men for meg var det bare bare rutine å yte service og ta oss av gjestene når de ankom. At jeg stelte i stand middag på natta var kanskje ikke det vi gjorde oftest, men jeg husker de satte umåtelig stor pris på det, forteller Trønnes som er bosatt i Narvik.

Rørt og varm om hjertet

Når vi forteller henne at hele bandet ønsker å treffe henne, blir hun først helt stille.

– Nå vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg blir både rørt og varm om hjertet når jeg hører at de ønsker å gjøre sånn stas på meg. Nå er det bare en ting å gjøre, og det er å bestille hotellrom i Harstad den helga og billett til konserten, sier en fortsatt opprømt Ann Elisabeth Trønnes.

Jøss, er det mulig!

Billett til konserten trenger hun ikke tenke på. Da vi ringer tilbake til William Kristoffersen og forteller at vi har sporet opp «Engelen fra Kvæfjord», blir han målløs noen sekunder før han svarer.

– Jøss, er det mulig. Dette må jeg fortelle de andre i bandet om. Utrolig at det gikk så fort, og at hun ønsker å komme til Harstad på konserten. Hun skal bli hedersgjest for oss, og vi lover å ta godt vare på henne. Alle husker denne episoden, nå ser vi frem til å møte henne igjen etter alle disse årene, sier William Kristoffersen på telefon fra Torrevieja.