I kveld er det premiere på dokumentarserien om mediehuset Salangen-Nyheter på TV3. Serien er fordelt over åtte episoder.

VG har anmeldt TV-serien, basert på tre av episodene, og mener den holder til sånn midt på treet med terningkast 3.

"Nå dukker sannelig Norges mest lokale nyhetsredaksjon opp på TV også, i en dokumentarserie på TV3. Den er litt som en Salangen-Nyheter nyhet: Ytterst sjarmerende, og en smule tom for innhold", skriver VG's anmelder Morten Ståle Nilsen.

Sjarmerende

VG mener serien har knallgode karakterer, med redaktøren og hverdagshelten Jon Henrik Larsen i spiss:

"Larsen er en definisjon så god som noen på en hverdagshelt. En mann som ikke har hatt det lett, og som bruker sine betydelige ressurser på andre som av forskjellige årsaker føler at de har falt utenfor det «normale» arbeidslivet. Det er umulig å ikke beundre ham. Men serien om livsverket hans er litt både og", mener VG.

VG mener det er sjarmerende og bevegende å følge Norges mest lokale nyhetsredaksjon med knallgode typer og lokaljournalister som i tillegg til Larsen selv også har den entusiastiske Aleksander Walør, den mer reserverte Knut Arild Johansen, Are Apeland og Herleif Kristoffersen, som også fungerer som personalsjef. De peker også på at apparatet til medisehuset er imponerende når de drar ut på jobber med fullt TV-utstyr.

Mangler TV-drama

Samtidig mener VG at serien gjentar poenger flere ganger, har litt svak karakteroppbygging og at serien mangler TV-drama.

"Alle vi møter i serien er snille og velmenende. Så det blir ingen «intriger» eller konflikter".

De mener serien ville gjort seg bedre som en dokumentarfilm.

"Spredt over åtte episoder á 45 minutter, blir den dessverre litt utvannet og agurkaktig", skriver VG.