Tsjekkia er første land ut av de 25 i finalen, som sendes fra Pala Olimpico i norditalienske Torino.

Landet stiller med We Are Domi, der to av de tre medlemmene er norske. I tillegg til vokalist Dominika Hašková fra Tsjekkia består bandet av gitarist Casper Bjelland Hatlestad fra Stavanger og keyboardist Benjamin Rekstad fra Nesodden.

Subwoolfer er sjuende artist på scenen. Selv opplyser duoen med to gule ulver å ha møttes for 4,5 milliarder år siden, da månen var en egen planet. Men i dette tilfellet må vi vel kunne regne dem som ganske så norske likevel.

Artist nummer 17 på scenen – for Hellas – er norsk-greske Amanda Tenfjord fra Ålesund.

Dominert av Sverige før

Selv om Irland er landet med flest Eurovision-seire i historien – nærmere bestemt sju stykker – må Sverige kunne sies å være den moderne Eurovision-historiens stormakt – med seks seire. Ikke nok med det: Vårt naboland har hatt en horde av bidragsytere for andre land, ikke minst på låtskriversiden.

I tillegg til de tre artistene er norske Anders Nilsen med som låtskriver på det østerrikske bidraget i år. Med tre deltakende band og artister, samt én låtskriver for et annet land, er kanskje Norge i ferd med å bli det nye Sverige?

– Ja, ikke sant? svarte We Are Domis Casper Bjelland Hatlestad på NTBs spørsmål tidligere i uka.

– Det hadde vært hyggelig, det, la Benjamin Rekstad til.

– Det er kult

President Morten Thomassen i den norske MGP-klubben liker utviklingen.

– Sverige-toget har duret rundt i Europa og levert låter. Men nå har Norge-toget tatt litt over. Jeg synes det er kult, sier han til NTB.

Finalen starter klokka 21 lørdag kveld. Ukraina og Kalush Orchestra er storfavoritt.