For å bedre sikkerheten for myke trafikanter, og da spesielt skoleungene som skal til og fra Kanebogen skole, ble den kommunale veien Skorsteinen stengt for gjennomkjøring høsten 2015. Arbeidet som pågår med rundkjøringen i Kanebogen fører til at trafikken på riksveien går saktere enn normalt, og i stedet for å ta høyde for ekstra kjøretid velger noen bilister å kjøre sideveiene i periodene med mest trafikk, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Sikkerhet for myke trafikanter

Økt trafikk på sideveiene går ut over sikkerheten til myke trafikanter som går eller sykler der, og som et midlertidig tiltak er det vedtatt å stenge Skorsteinen for gjennomkjøring på nytt.

Stengingen blir midlertidig, og er i første omgang satt til å gjelde fra tirsdag 20. september til 1. november.

Bussen er unntatt fra forbudet, og kjøring til og fra eiendommer på strekningen er også tillatt. Forbudet gjelder kun gjennomkjøring, og de som i dag kjører denne veien må nå ned på riksveien.

- Kjør på riksveien

- Generelt i de delprosjektene Harstadpakken skal gjennomføre på riksveien, så legges det hovedsakelig opp til omkjøring på stedet. Trafikken vil i perioder gå litt tregere på disse stedene, men det er tryggere for alle at vi bruker litt lenger tid til og fra byen, enn at vi velger å bruke sideveiene, skriver Statens vegvesen.