Det er Harstad-kvinnen Liv Heløe som på oppdrag fra UiT Norges arktiske universitet har dramaturgien av stykket som skal fremføres ved UiTs 50-årsmarkering i Tromsø i september.

– Hålogaland Teater kommer med to av sine skuespillere til UiT fredag i forbindelse med universitetets 50-årsjubileum, forteller Kjetil Nilsen, rådgiver ved ledelse stab ved UiT Harstad.

– Det som er spesielt for forestillingen er at dramaturg Heløe har besøkt samtlige campuser ved UiT i forkant. Her ved UiT Harstad har hun snakket med både ansatte og studenter. Blant annet studentpolitiker Christian Hauge, forteller Nilsen.

– Jeg har bidradd med å fortelle om hverdagen til studentene her ved UiT Campus Harstad. Jeg har de to første årene engasjert meg mye i studentpolitikk. Jeg har stor sans for frivillig arbeid. Det er noe jeg brenner for, sier Christian, som kom til Harstad fra Vestlandet for å studere ved Vernepleierlinjen.

– I tillegg til å være med på studentpolitikk har jeg hatt en del av ansvar i forbindelse med avviklingen av Karrieredagen ved UiT Harstad de to siste årene. Det har vært jeg og tre andre som har hatt fokus på å få den i havn. Muligens dukker det opp noe fra det i stykket som vi får se bruddstykker av kommende fredag, forteller Hauge, som en av flere som har blitt intervjuet i forbindelse med bakgrunnsmaterialet til stykket «Sykle i snøstorm».

– I foajeen fredag formiddag vil Guri Johnson og Kristian Fr. Figenschow presentere utdrag fra det som Hålogaland Teater selv betegner som teaterets storsatsing i 2018, nemlig stykket «Sykle i snøstorm» – en vandring gjennom UiT Norges arktiske universitet, opplyser Kjetil Nilsen.

Hele forestillingen blir satt opp under UiTs festivaluke i september. Det blir et unikt møte mellom kunsten og vitenskapen, og hele teaterhuset skal tas i bruk. Sammen med et ensemble av skuespillere, dansere og musikere byr de på en reise gjennom fortid, nåtid og fremtid. Det blir en vandring gjennom kunst, forskning, kritiske røster og studentenes egne tanker. Og de lover å vandre på havet.

– Guri Johnson og Kristian Fr. Figenschow vil gi oss noen smakebiter fra forestillingen i foajeen på UiT Hartsad fredag. Det er åpent for alle, avslutter Kjetil Nilsen, rådgiver ved UiT Harstad.

DRAMATURG: Det er Harstad-kvinnen Liv Heløe som på oppdrag fra UiT Norges arktiske universitet har dramaturgien av stykket som skal fremføres ved UiTs 50-årsmarkering i Tromsø i september. Foto: Ronald Johansen
bidrag: Studentpolitiker Christian Hauge ved UiT Harstad er en av flere som har blitt intervjuet av Heløe i forbindelse med dramaturgien av stykket som skal urfremføres i september ved Hålogaland Teater. Foto: Tore Skadal
SKUESPILLER: Kristian Fr. Figenschow og Guri Johnson vil fredag gi noen smakebiter fra forestillingen i foajeen på UiT Harstad fredag. Foto: Itromso.no Foto: Ronald Johansen / iTromsø