Det er i prosjektet «Mulighetsstudium for Øyriket» man vil se på framtidige muligheter for øysamfunnene.

– På møtet vil ordfører Marianne Bremnes og kommunens næringsavdeling komme med informasjon om studiet, samt større prosjekter som har konsekvens for øyriket, slik som bredbåndsprosjektet og Bjarkøyforbindelsen, sier næringsrådgiver i Harstad kommune, Per-Åge Nygård.

Deretter blir det diskusjon.

– Ta med deg naboen og møt opp, er oppfordringen fra Nygård.

Mange temaer

De som møter får si det de har på hjertet om temaer som kultur og reiseliv, deriblant vikinge-turisme, havbruk og landbruk, etablering av nye bedrifter, næringsarealer og infrastruktur, og nye muligheter etter Bjarkøyforbindelsen.

– Vi ønsker å få dere som tilhører øyriket på banen i en diskusjon om nåtid og fremtid. Målsettingen er å finne ut hva man skal leve av i fremtiden og hvordan vi skal skape vekst og attraktivitet i øyriket, sier Nygård.

Mindre møter

Han ønsker spesielt at de med egne ideer og prosjekter velkommen.

– Vi vet at to tredeler av nye arbeidsplasser i dag skapes i oppstartsbedrifter og småbedrifter, og ønsker å oppmuntre dette, sier Nygård.

For å inkludere flest mulig i prosessen planlegger kommunen et mindre arrangement på Lundenes, og et mindre møte på Sandsøya i første halvdel av februar.