Fredag kveld ble Line Ravn Munkvold hedret med Seire ved å dele-prisen for sitt arbeid for sentrum og sentrumsutvikling, innsats i næringsforeningen og Harstad Profileringspool og andre store og små prosjekter til byens beste. Prisutdelingen har skapt debatt på sosiale medier, mye på grunn av den siste setningen i juryens begrunnelse.

"Juryen vil spesielt berømme vinnerens ektemann, og resten av familien, for å ha lagt forholdene godt til rette for at hun får utnyttet sine egenskaper til sitt ytterste til beste for Harstad-samfunnet."

Blant dem som reagerer er fylkesråd for næring og kultur, Sigrid Ina Simonsen.

- Kun én kvinne har tidligere mottatt prisen på årene som har gått siden oppstart. Da må jeg si at det knyter seg litt i magen når juryen spesielt berømmer mann og familie i begrunnelsen. Det virker unødvendig siden det ikke er derfor hun får prisen. Det er ikke vanlig å legge æren for hardt arbeid til ektefelle og øvrig familie.

- Pinlig

Etter at Simonsen delte sine tanker på Facebook fredag, har innlegget får over 80 likes og flere delinger. Mange har valgt å bli med i debatten:

- De hadde aldri skrevet noe slikt hvis en mann hadde vunnet, er en av kommentarene.

Andre beskriver at begrunnelsen som "pinlig", "idiotisk" og "teit".

Simonsen sier at jurybegrunnelsen sender et signal om de ulike kjønnene.

- Det er et signal om hva de kan oppnå og hva deres naturlige plass er. Det er synd at dette tar fokus bort fra prisen, som jeg mener er vel fortjent. Prisvinneren trekker gjerne fram familie og støttespillere, men det hører ikke hjemme i en jurybegrunnelse.

Les hva prisvinneren mener og svaret fra juryen: Beklager at fokus blir tatt bort fra saken