Ser du en russ med kongle i dusken vet du at de har vært til skogs for sosialt samvær og nærkontakt av tredje grad

Russedåp

- Lørdag formiddag er det russedåp i Generalhagen. Heggen og Rå har sin dåp klokken 12. Stangnes har sin dåp klokken 15.30, forteller Kristina Solheim.

- Da får årets russekull sine luer og navn, forteller Solheim, som grugleder seg til seansen.

Hun er nødt til å ta en skål med hver enkelt russ og det vedkommende har med seg av flytende føde.

- Jeg må nok ha med meg mye vann i tillegg, sier hun.

Russeknuter

- Vi har også en liste over russeknuter. De vil være å finne i vår russeavis.

- De som har en kongle i dusken på russeluen har hatt sikker sex til skogs.

- Vi har også en knute for å ha overnattet hjemme hos en annen russ, uten at vedkommende vet at det har skjedd.

- Det er også en russeknute å hente for å ha overnattet i hagen til en av våre lærere, forteller Kristina Solheim, om noen av årets krav til å få seg knuter og ting i russelua til russen i Harstad i 2016.

I år har russen fått beskjed om ikke å kjøre barn hjem fra skolen. Det var en episode i fjor med russeknute til de som kjørte barn hjem fra skolen som endte i en misfortåelse.

Russeavis

- Heggen Tidende er navnet på årets russavis. Den er klar for trykking og kommer snart i salg.

Årets utgave er på 64 sider og inneholder stoff om russetiden og presentasjon av russen fra Heggen og Rå, forteller Thale Mathiassen, som er en av redaktørene av Heggen Tidende.

Årets utgave er snart i salg og opplaget er på 1500 eksemplarer. Russen har i år bestemt å gi overskuddet til Chrildrens Burn Care Foundation.

Russen i Harstad skal lørdag ha sin dåp. På kvelden samles byens russ til sosialt samvær i Stangneshallen.

PRESIDENT: Russepresident Kristina Solheim og russen i Harstad hadde russedressene på for første gang på torsdag. Lørdag 30. april er det håp for Heggen-russen om formiddagen. Da skal hun døpe nær 200 russ. - Det kan bli en krevende dag, sier Solheim. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
VÅRSLIPP: Våren er i anmarsj. Torsdag 28. april hadde Harstadrussen kledd på seg russedressene i Generalhagen. Lørdag formiddag er det russedåp i Generalhagen. Marte Eliassen og Emilie Bergli Kritensen er klar. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa