Slik kan man oppsummere tirsdagens debatt i Kvæfjord kommune om reguleringsplanen for en oppstillingsplass for campingvogner på Mella.

Planen følger Norsk Caravan Clubs regler for spikertelt, der størrelsen ikke skal overstige 2,5 x 3 meter (8,75 kvadratmeter). I Harstad tillater kommunen spikertelt som nærmest er dobbelt så store; 3 x 5 meter (15 kvadratmeter).

Dette ble såpass sterk kost for mange i kommunestyret at ordfører Lillian Hessen fant det best å foreslå at saken ble utsatt, noe kommunestyret sluttet seg enstemmig til.

På med bremselysene

I utgangspunktet så saken ukontroversiell ut. Søkeren, grunneier Arild Arnesen, hadde levert inn et privat reguleringsforslag fordi han ønsker å få oppstillingsplassen på Mella inn i ordnede former.

Området har i en årrekke vært benyttet som oppstillingsplass for campingvogner, noe som har vært uproblematisk. Derfor hadde også reguleringssaken gått gjennom saksbehandlingen som "en kniv i varmt smør", helt fram til kommunestyret. Der kom bremselysene på for full musikk.

Det var Svein Edvardsen (KrF) som åpnet debatten. Han foreslo å øke størrelsen på spikerteltene.

– Størrelsen bør være i tråd med de øvrige tilbudene som finnes i regionen, sa Edvardsen.

Han fikk støtte fra Frode Voktor (Frp).

– Størrelsen må være det samme som i Harstad kommune, slo han fast.

Torbjørn Larsen (Ap) viste til at oppstillingsplassen nå hadde fått ny eier, og at dette var i tråd med den nye eierens ønsker.

Rimelig stor seterbu

Johan Helge Elde mente NCCs regler er greie nok.

– Et spikertelt er et bislag der folk kan henge av seg yttertøyet før de går inn i vogna, sa Elde. Arne Johan Johansen (SV) mente også at NCCs regler er OK.

– En hytte på 15 kvadratmeter er en rimelig stor seterbu, sa han.

Så ble det plutselig noe mer komplisert. Kunne kommunestyret ødelegge for søkeren, dersom de økte størrelsen på teltene? Ville da den foreskrevne avstanden mellom campingvognene bli oppfylt, spurte teknisk sjef Roald Danielsen.

Det mente Ole Stig Eidissen (V) ikke var noe problem.

– Dette betyr ikke så mye i forhold til nabotomta, slo han fast.

Etter dette hadde Hessen fått nok.

– Jeg foreslår saken utsatt, avbrøt hun.

Og slik ble det.

Bloggen: Diskuter denne saken!

Eksempel på spikertelt