Lærerstudenten Miriam Kristiansen (22) har de siste fire ukene jobbet i praksis på Ibestad skole, sammen med medstudent Nora Mikkelsen Amble (22). Før de startet praksisperioden, fikk de beskjed om engelskundervisninga de skulle ha for ungdomsskoleelevene skulle knyttes til entreprenørskap.

Fjerdeårs lærerstudentene Miriam Kristiansen (til venstre) og Nora Mikkelsen Amble valgte å gjøre noe stort ut av praksisperioden på Ibestad ungdomsskole. Foto: privat

Da kom idéen om å lansere et stort prosjekt som strakk seg over tre uker. Elevene skulle selv finne opp idéer til nye kommunikasjonsverktøy, som også måtte ha en prototype og reklame. Det hele ble avsluttet med presentasjon av idéene for foresatte, søsken, besteforeldre og lærere på en stor entreprenørskapskveld.

Foresatte, besteforeldre, søsken og lærere samlet seg for å høre ungdommenes idéer. Foto: Privat

– Vi ville gjøre det så stort som mulig, slik at elevene kunne vise frem noe de er stolte av til foreldrene. Det er ikke alltid de foresatte vet hva man gjør på skolen, men vi ville lage et stort arrangement slik at de der hjemme får et innblikk i hva vi gjør, sier Kristiansen.

Hele ungdomsskolen, med 25 elever fordelt på 7 grupper, viste stolt frem sine idéer til hvordan de mener fremtidens kommunikasjonsverktøy kan se ut. Prototypene måtte bestå av bærekraftig materiale, så både gamle fotballer og papir og penner elevene fant hjemme ble brukt.

Elevene presenterte alt fra solbriller som kunne lese hjernebølger og videresende meldinger, til roboter som flyr av gårde med et budskap.

Juryen, bestående av ordføreren i Ibestad, rektor på skolen, og en representant fra næringslivet, sto for å utnevne vinnerne.

Ordfører Dag-Sigurd Brustind kårer vinnergruppa. Foto: Privat

Til slutt var det niende- og tiendeklassingene Ruben, Vilde-Kristin, Emilie og Delawar som stakk av med seieren. Deres idé var en bok man kunne skrive ned meldinger i, og deretter dukket meldingen opp i mottakerens bok.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet og hvordan elevene løste utfordringene som oppsto underveis. De har håndtert det veldig fint. Vi har også fått veldig gode tilbakemeldinger fra rektor og skolen som var fornøyde med det vi har fått til, sier Kristiansen.