Sol, liten snøskredfare og beste værmelding i en påskeferie på ni år. Da er det liten grunn til å sitte inne på kontoret.

Meteorologikonsulent Håvard Larsen har funnet fram skiene og er allerede klar for påskeferien.

– Det kan se ut som det blir den beste påsken siden 2008, sier Larsen til iTromsø.

Sol, sol og sol

Meldingen fra kollega og vakthavende meteorolog, Anita Agervik, er mildt sagt veldig oppløftende om du har tenkt å tilbringe påskeferien utendørs i år.

– Det er mulig det blir litt nedbør og skyer natt til onsdag, men så kommer sola utover dagen. Her i Troms blir det oppholdsvær og sol. Jeg skal ikke love sol fra skyfri himmel hver dag, men det blir mye sol, sier Agervik.

Hun forteller at det er vind fra øst som gir oss det gode været, men vinden vil ikke plage oss nevneverdig.

– Snøskredfaren er heller ikke veldig faretruende. Så turforholdene er veldig gode, sier meteorologen, som forteller at temperaturene vil ligge rundt null grader, sier Agervik.

Oppdater deg på nett

Snøskredvarselet har på en uke blitt nedjustert fra faregrad 4 til 2. Og det er ingenting som tilsier at den blir oppjustert med været som nå meldes.

– Det er litt fokksnø som vil bruke litt tid på å stabilisere seg i høyden. Det er vanskelig å si hvordan det vil utvikle seg, men vi ser en synkende trend i snøskredfare, sier Tommy Skårholen, som er vaktleder ved snøskredvarslingen hos NVE.

– Det ser ut som det blir fint vær i nord. Vi kommer bare med todagersvarsel, så folk må bare oppdatere seg på våre nettsider utover i påsken, forklarer Skårholen, som viser til siden Varsom.no.

Perfekt miks

Harstad har nylig opplevd mildvær med regn, etterfulgt av snødekke og nå sol. Den perfekte miksen for å få gode turforhold i påskehelga.

– Vi er heldig med akkurat det, ja. Sjansen for å få dette været øker ettersom vi også har sen påske, sier Larsen.

Han forteller at meteorologene er flinke til å bruke skiene og komme seg ut i naturen. Ved siden av værvarslinga på toppen av Tromsøya, finner man lysløypa, og enkelte tar skiene fatt når de skal på jobb.

– Når lyset varer så lenge på dagen kan man ta en skitur både før og etter jobb, sier Agervik.