Et par dager før avslutningen av stemmegivningen, lå harstadværingen inne blant topp 10. Men så havnet han under streken. Det er de ti øverste på lista som går videre i konkurransen.

Nå er avstemmingen avsluttet, og Jonas kom inn på topplista igjen. Dermed er han én av ti finalister i konkurransen om å få arbeidslivsprisen Helt Sjef.

Gode forbilder

Totalt ble 405 ungdommer nominert til prisen, og de siste ukene har folket kunnet stemme på sin favoritt blant de 20 beste nominasjonene.

De 10 som fikk flest stemmer har gått videre til finalen, og en jury bestående av tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, motegründer Simen Staalnacke og Christina Nergaard i JobbUnder18 skal nå kåre en vinner blant finalistene.

Vinneren offentliggjøres på et arrangement i Oslo 17. juni, der arbeids- og sosialminister Robert Eriksson også deltar.

– De som er nominert til Helt sjef er personer som er engasjert, har skaperkraft og lederevner.  I så måte er Jonas og de andre nominerte gode forbilder for både voksne og unge, sier Birgit Skarstein, jurymedlem i Helt sjef.

Jonas ikke alene

Jonas Mork Lunde er ikke den eneste lokale unge lederen som er med i finalen. Også Jon Henrik Larsen fra Salangen er med. Han jobber døgnet rundt for Salangen-Nyheter, og sørger for at syv andre har en trygg arbeidsplass.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak Helt sjef.

Vinneren av Helt sjef får 10.000 kroner, en inspirasjonsreise, samt ett års oppfølging med den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.