Det kommer fram i en artikkel fra Barents Observer.

Øvelsen vil finne sted en eller annen gang mellom 9. og 11. november.

– Vi vil demonstrere våpenet når vi trener interoperabilitet med våre Nato-partnere. Dette er første gang våpenet vil bli benyttet under en øvelse, sier kaptein Margaret Collins i US Army til avisen, og understreker at det ikke er ment som et signal til Russland eller andre.

Stort øvingsområde

Området hvor øvelsen vil foregå er omkring 150 kilometer langt og 100 kilometer bredt, og ligger utenfor kysten av Andøya og Sør-Troms.

På telefon til Barents Observer sier kapteinen at lokasjonen utenfor kysten av Nord-Norge er valgt på grunn av det store området som kreves for å gjennomføre testen.

Missilsystemet vil fraktes opp til øvelsesområdet med en C-130J Hercules som tar av fra en flybase i Storbritannia.

– Denne typen integrert trening med nære allierte øker vår felles mulighet til å samarbeide i nærområdene våre, sier korporal Johnny Karlsen ved Forsvarets hovedkvarter til avisen.

Slippes fra transportfly

«Rapid Dragon» er et modulbasert våpensystem som raskt kan rulles av og på transportfly. Det gjør at man slipper å modifisere flyet, og kan raskt benytte våpensystemet i eksisterende transportfly, som for eksempel Hercules.

En kontrollmekanisme gjør at missilene og kampstyringssystemet kommuniserer slik at oppdrag og mål kan oppdateres mens flyet er i lufta.

Modulen slippes ut i fallskjerm, før våpnene avfyres systematisk og setter kurs mot et eller flere mål. Systemet er utviklet til å kunne treffe mål langt unna i forskjellige retninger på land og i sjøen.