Det krevende været i Nord-Norge fortsetter i store deler av landsdelen. NVE og Meteorologisk institutt varsler vind opp i storm styrke, raskt stigende temperatur og store nedbørsmengder, særlig på søndag.

Værforholdene gjør at faren øker for alle skredtyper, både flom-, jord- og sørpeskred. Varslene strekker seg fra Salten i sør til Vest-Finnmark i nord. Det er ventet at de største utfordringene på vegene vil være i Ofoten, Sør-Troms og deler av Indre Troms.

Statens vegvesen trekker følgende konklusjoner:

- Basert på farevarslene fra NVE og Meteorologisk institutt er vi forberedt på at situasjonen på vegene kan bli svært utfordrende, skriver avdelingsdirektør Unni Gifstad i Statens vegvesen i en pressemelding. - I Ofoten, Sør-Troms og deler av Indre Troms kommer det til å bli svært vanskelige kjøreforhold og problemer med å komme fram på vegene.

BETENKT: Unni Gifstad, Statens vegvesen Foto: Arkiv - Øystein Skotte

– Her oppfordrer vi folk om å la bilen stå. Veier kan bli stengt på kort varsel, og det vil være reell fare for å ikke komme fram dit man skal, og heller ikke hjem igjen, sier Gifstad. Også i resten av Nord-Norge kan veger bli stengt på grunn av værsituasjonen.

Hun oppfordrer alle som må ferdes på vegene om å holde seg oppdatert på de siste værvarslene, og situasjonen på vegene. Trafikkinformasjon for riks- og fylkesveger i Nordland og Troms og Finnmark, finner du på vegvesen.no/trafikk.