I anledning femårsjubileet for arrangementet ble det i tillegg til det vanlige storarrangementet lørdag, også avholdt konsert og dans på fredag.

– Hålogaland dansegalla har fått et utrolig godt rykte og samler gjester fra Kirkenes i nord til Trondheim i sør, men majoriteten kommer fra Harstad, Lofoten, Vesterålen og Midt-Troms, forteller Dag-Jøran Olsen, som er leder for gallaen.

– Vi hadde i år over 140 bobiler og campingvogner, og hadde 200 gjester på fredag og over 550 lørdag, sier gallasjefen.

Mer fredag

Hålogaland dansegalla er for andre året på rad nominert som Norges beste arrangør. Når, eller om, prisen havner hos SOIF som eier av arrangementet, blir klart i høst.

– Det blir avgjort 22.oktober. Vi er en av tre i finalenm sier Olsen.

I år var Anne Nørdsti, Drifters, Jenny Jensen, Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell, Lasse Sigfridsson og Kjell Kallestad på plakaten. Hvilke artister arrangøren ønsker seg for den sjette utgaven av Hålogaland dansegalla er ikke klart.

– Der er intet avgjort, men vi kommer til å fortsette med et fredagsarrangement. Vi fikk masse tilbakemeldinger med ønsker om at vi må fortsette med det, sier Olsen.

– Det var blant annet flere som kjørte fra Helgeland og til Evenskjer for første gang, kun fordi vi hadde et arrangement over to dager. Så vi fortsetter med det.

Dobbelt

Avgjørelsen falt lettere etter at det i år kom dobbelt så mange som ventet på fredag.

– Vi hadde budsjettert med 100 og fikk 200 gjester. Å få 500 på fredag vil vi aldri klare, sier Olsen.

Og i år kom lokalbefolkningen i større antall enn tidligere.

– Det var hyggelig. Det er viktig å ha dem med, sier en svært fornøyd gallasjef.

– Jeg er strålende fornøyd med helga. Den ga oss ingen utfordringer - det gikk akkurat som planlagt, avslutter Dag-Jøran Olsen.

KLARE: Deler av staben hadde velkomstdrink klar til alle gjestene. Foto: Eirin Dons Dybvik