Ekteparet fra Vikeland skal teste ut et forsøk med å plante jordbær i kasser i ståhøyde. Hensikten er at innhøstingen skal bli lettere for de som plukker. Det skal kunne stå og plukke jordbærene, i stedet for å bøye seg ned. Det kan nemlig bli slitsomt for ryggen i lengden.

- Kasse-planting er populært blant økologiske produsenter. Her i nord er dette nytt. Vi gjør et forsøk, og så må vi vente til vi ser resultatene, sier Frode Vik.- Det er kostbart å gå i gang med et slikt prosjekt. Kanskje må vi også bygge nye tunneler for kasse-jordbærene. Vi må også tenke ut et lettvint system for innhøsting. Kanskje må vi bruke en form for plukkevogner, sier Marianne Vik.Ekteparet satser på bare å bruke ettårige planter. De trenger også mindre plass enn de øvrige. Det er også mange fordeler ved å sette ned nye  planter hvert år. Det er blant annet bra hvis man har fått  skade  på jorda, vi slipper å tenke på overvintring, ugress og andre plager, sier Frode Vik.

- Denne sesongen tester vi ut forskjellige typer jordbær. Vi har importert noe fra utlandet, og setter ned noen norske planter. Så får vi se hva som fungerer best. Neste år skal vi vurdere om vi utvikler ideen videre, sier Marianne Vik.