* Ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) er minst 780 sivile drept og 1.252 såret i Ukraina siden russiske styrker invaderte landet 24. februar.

* Det reelle tallet på ofre antas å være langt høyere ettersom OHCHR bare oppgir tall på drepte som er bekreftet fra uavhengige kilder.

* 30.000 sivile er de siste dagene evakuert fra den beleirede byen Mariupol via en humanitær korridor, opplyser myndighetene i byen. Evakueringen fortsatte torsdag.

* Rundt 80 prosent av alle boliger i Mariupol, der det bor rundt 400.000 mennesker, er ødelagt i russiske angrep, ifølge byråedet.

* Ifølge Ukrainas visestatsminister Olga Stefanisjyna er rundt 130 personer reddet ut av en teaterbygning i Mariupol, som ifølge ukrainske myndigheter ble bombet av Russland onsdag. Det er ikke bekreftet drepte eller sårede.

* USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping skal snakkes på telefon fredag, blant annet om krigen i Ukraina.

* Nasjonalforsamlingene i Estland, Latvia og Litauen ber om at det blir opprettet en flyforbudssone over Ukraina, noe Nato ikke kommer til å gjøre ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg.

* EU-land eksporterte mellom 2015 og 2020 våpen og militært utstyr for minst 3,4 milliarder kroner til Russland, til tross for våpenembargoen som ble innført etter den russiske annekteringen av Krim-halvøya i Ukraina, ifølge Investigate Europe.

* Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov sier at tusen tsjetsjenske frivillige setter kursen for Ukraina for å kjempe på russisk side.

* G7-landenes ledere fordømmer Russlands vilkårlige angrep mot sivile i Ukraina og sier at krigsforbrytere vil bli stilt til ansvar.

* Norge vil opprette en luftbro og hente 5.250 ukrainske flyktninger, 2.500 av dem fra Moldova.