Det innebærer at sju av ekspedisjonsskipene, som blant annet seiler til både Grønland, Galapagos og Antarktis, får nye navn. Dette står å lese i en presseemelding.

Hurtigruten Norge beholder det tradisjonsrike og historiske navnet Hurtigruten.

Selskapet vil ha syv skip i trafikk med lokalpassasjerer, gods og gjester på kystruten. De vil også ha to skip med helkommersielle seilinger langs Norskekysten og til Svalbard.

Hurtigruten Expeditions blir HX. Hovedkontor i London. Selskapet har syv skip som seiler til 30 land, inkludertdestinasjoner som Antarktis, Grønland, Svalbard, Vest Afrika og Galapagos.

Hurtigruten vil fortsatt være basert i Norge, med hovedkontor i Oslo. Skipene skal fortsatt seile på NOR-flagg, med norske lønns- og arbeidsvilkår.

Etableringen av to separate selskaper og merkevarer startet i 2021. I juni i år, tok Hurtigruten Group ytterligere skritt i retning av mer autonomi til de to selskapene gjennom innføringen av en ny selskapsstruktur.

– Vi ønsker å få frem et tydeligere skille mellom de to selskapene. Delingen skaper mer operativ og kommersiell selvstendighet og handlefrihet for selskapene. Med disse grepene, legger vi til rette for videre vekst for Hurtigruten langs norskekysten og for HX på verdens mest spennende ekspedisjonscruise-destinasjoner, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group i pressemeldingen.