Unggutten fra Harstad IL var mandag i møter med Rosenborg i Trondheim. Utfallet var positivt overraskende både for Lorentzen og hans far Odd Gunnar, som fører samtalene på vegne av sin 16-årige sønn.

HIL-spilleren er tilbudt en treårig proffkontrakt med Rosenborg-akademiet. Han har fått tilbud om hybel, og alt er tilrettelagt for overføring mellom videregående skole i Harstad og Trondheim, ifølge Odd Gunnar Lorentzen.

Det vil i så fall gjøre midtstopperen til spiller på klubbens juniorlag, som også utgjør b-laget i 2.-divisjon sammen med førstelagsresever.

Bekrefter

– Robin vil bruke de nærmeste dagene på å tenke seg om, og trolig gi et svar før jul, sier pappa Odd Gunnar Lorentzen.

Spilleren ønsker ikke å gi intervjuer før tidligst når en kontrakt er underskrevet.

Tore Grønning er leder av det såkalte Salmar-akademiet til Rosenborg. Han vil ikke røpe detaljer.

– Vi ønsker å tilknytte oss Robin. Formelt har han ikke fått et tilbud, men spilleren og familien hans er informert om at det kommer. Hva tilbudet innebærer, er en sak mellom Rosenborg og Lorentzen, sier Grønning.

Han karakteriserer Lorentzen som en ener i sin aldersgruppe nasjonalt.

– I utgangspunktet har vi kun trøndere på akademiet, men noen få ganger henter vi inn såkalte enere. Det forsøker vi nå å få til med Robin. Nå skal vi alle være klar over at Robin ikke har prestert noe som helst fram til nå, men er kommet til et punkt hvor han skal vise hva han er god for. Det ønsker vi å være behjelpelig med, sier Grønning.

Stabæk-invitasjon

Lorentzen er guttelandslagsspiller, og følges av mange. Han har tidligere i høst trent med akademiet til Middlesbrough og eliteserielaget til Stabæk. Nå er det Rosenborg som vurderes.

– Robin har et tilbud om å komme tilbake for å trene og spille treningskamp med Stabæk, men per i dag er kun Rosenborg aktuelt. Vi er blitt skissert et godt opplegg hos Norges beste klubb, og er fristet, sier Odd GunnarLorentzen.