Til helgen møtes rundt 70 delegater og gjester til historiens siste fylkesårsmøte. Det forteller politisk nestleder Eivind Stene.

– På grunn av regionreformen vil fylkeslagene i Troms og Finnmark slås sammen. Vi regner med at dette skal være ferdig innen sommeren, sier han.

Stene sier det er god tone mellom medlemmene i de to fylkene, så han tror det skal være en grei jobb å bli ett fylkes/regionlag.

– Arbeidet er så vidt begynt, det er for tidlig å si noe mer om prosessen, sier han.

31 nye medlemmer

Han tror ikke helgens årsmøte vil gi de store diskusjonene, heller ikke når det gjelder valgene.

Fylkesstyreleder er Line Miriam Sandberg, politisk nestleder er Eivind Stene, organisatorisk nestleder er Ida Gårseth Hov, studieleder er Vidar Landeland, medieansvarlig er Bjørn Gunnar Jørgensen, styremedlem er Jostein Rasmussen, styremedlem er Jimmy Fossan Skogeng.

– De som blir valgt i helga, blir kun sittende i noen måneder. Når den organisasjonen er på plass vil det bli gjort nye valg, sier han.

Troms Frp har 844 aktive medlemmer. Harstad har 170 medlemmer. Tromsø er størst med 240 medlemmer og Kvæfjord har 22. i fjor fikk Harstad 31 nye medlemmer, mens 14 meldte seg ut. Totalt meldte 174 medlemmer seg inn i fylkeslaget, mens 78 meldt seg ut.

Ikke fri alkohol

For første gang skal årsmøtet holdes på Målselv fjellandsby.

– Dette gjør vi for bli mer samlet. Målet er å bygge lagånd og motivere medlemmene til videre innsats.

Stene sier det ikke vil være fri alkohol, men at de som ønsker noe mer enn et glass til maten må betale selv.

– Det har alltid vært god kontroll og god stemning på våre arrangement, forsikrer han.