Dette viser tall fra GfK-Norge og Eksportutvalget for fisk (EFF).

Det er steinbitkaker som står for størstedelen av konsumet og disse økte med hele 41 prosent til 310 tonn. Vi spiste også 7 prosent mer fersk steinbitfilet i første halvår 2005 enn første halvår i 2004.

Konsumet av steinbit har økt jevnt og trutt og er mer enn tredoblet siden 1995. I 2004 spiste vi totalt 877 tonn steinbit i norske hjem, hvorav 460 tonn var kaker eller karbonader og 330 tonn var fersk filet.

Det spises omtrent dobbelt så mye steinbit i storbyer som ellers i landet og den er mer populær i Oslo, på Østlandet og i Nord-Norge enn i resten av landet. Steinbit er også mer populært blant unge husholdninger og barnefamilier enn sjømat generelt, skriver Eksportutvalget for Fisk på sine nettsider fredag

SPISER MYE STEINBIT: Inger Andreassen holder her opp en steinbit. Matfisken blir stadig mer populær på norske matfat. Foto: Remy Kristiansen