Mange har sikkert undret seg over hva «oppbevaringsboksene» like ved hurtigbåtkaia er ment brukt til. Nei, det er, ifølge gründer Mariann Solaas i bedriften Matfra.no, ikke ment til oppbevaring av bagasje.

– Dette er et henteskap for lokalmat fra en rekke produsenter i regionen vår som kan tilby en rekke ulike matprodukter kundene kan bestille og få levert for selvhenting i disse boksene, forteller Solaas.

– Kan hentes når det passer

Varene som kundene selv kan bestille i ønskede mengder på hjemmesiden til Matfra.no vil ifølge Solaas bli fraktet av produsentene for avhenting i skapene på kaia som leveringspunkt.

– Du som kunde vil få beskjed når varene kan hentes og selv bestemme når det passer deg for å hente varene i den boksen du ved hjelp av en kode du enten får på epost eller en Qr-kode på mobiltelefonen som scannes på skjermen her boksene står, forteller Solaas.

ENKELT: Ved hjelp av en tilsendt kode på enten e-post eller som QR-kode på mobilen kan du hente ut varene dine i henteboksene. Foto: Andreas Isachsen

– Fungerer som et kjøleskap

Kundene trenger ikke frykte at varene på varme sommerdager eller iskalde vinterdager skal bli ødelagt, skal vi tro Solaas.

– Det fine med disse boksene er at de også fungerer som et kjøleskap. Derfor oppbevares varene i samme tilstand som levert fra produsenten. Dette gjelder enten vi snakker om grønnsaker eller ferskvarer som kjøtt, egg eller friske nyplukkede bær, sier hun.

Skal slippe å kjøre flere ganger

Dersom kunder skulle falle for fristelsen å bestille en rekke ulike produkter, levert fra flere produsenter, er målsettingen ifølge Solaas at kunden skal kunne hente varene samtidig samme dag.

– Dette er tanken. Produsentene leverer produktene du bestiller til ditt skap, enten du bestiller to eller seks ulike produkter. Du vil få beskjed når det er klart til henting. Du skal med andre ord slippe å måtte kjøre flere ganger til byen for å hente varene dine, sier Solaas.

– En fantastisk fin ting

Hun sier ideen til disse henteskapene er noe hun har tenkt på å få realisert over lengre tid.

FØRST UTE: Mariann Solaas bedrift Matfra.no er først ute med introduksjonen av henteboksene. – Dette har jeg ståltro på, sier den engasjerte gründere. Foto: Andreas Isachsen

– Jeg har alltid ment at det å handle lokalt er en fantastisk fin ting. Det er ikke noe galt å kjøre selv til en produsent i for eksempel Kvæfjord å handle lokalt, men ikke særlig verken miljøvennlig eller økonomisk å kjøre så langt får å handle et brett egg. Derfor ønsker vi å tilby å kunne hente de produktene du ønsker midt i Harstad sentrum, sier Solaas.

– Vi er skikkelig stolte

Hun sier denne måten å tilby ferske produkter på er helt nytt.

– Akkurat dette er helt nytt. Om ikke i verden så i hvert fall i Norge. Det å få lokalprodusert mat i et henteskap som dette har ikke vært prøvd tidligere. Vi kjenner til at lignende tilbud har vært plassert hos de største dagligvarekjedene i Sverige. Vi ser også at Posten har utplassert henteskap. Derfor er vi skikkelig stolt over at disse henteskapene nå lanseres i Harstad for første gang, sier hun og avslutter:

– Nå er jeg veldig spent på hvordan dette blir mottatt, men har ståltro på at folk i regionen ser muligheten til å handle hverdagsmat som er produsert lokalt, like enkelt som å handle i butikk, sier gründer Mariann Solaas.