Hold avstand fra røykerne er ett av Gundersens råd.

– Jeg synes det blir å gå for langt. De som ikke tåler røyk, bør kunne holde seg unna de som røyker. Det blir for mye harselering med røykerne, mener astmatikeren.

Norges Astma og Allergiforbund har i en høringsuttalelse til nasjonal strategiplan for tobakksforebyggende arbeid foreslått å innføre forbud mot å røyke holdeplasser.

Forbundet mener at alle har rett til å benytte seg av offentlige transportmidler uten å bli utsatt for tobakksrøyk, og viser til at mange mennesker med luftveissykdommer har problemer med dette på grunn av røyking på holdeplassene. Men for Ove Gundersen er ikke dette noe problem.

– Jeg har en familie der stort sett alle røyker, og det har ikke plaga meg nevneverdig. Det gjorde meg heller ingenting å gå på kafé da det var lov å røyke der. Jeg synes røykeloven allerede i dag er for streng, men det er nå tross alt innendørs, så den loven kan jeg forstå. Men utendørs synes jeg røykerne skal få være i fred. Det er greit nok at tobakk er skadelig, men også astmatikerne bør kunne tilpasse seg, sier 25-åringen fra Strømsbotn bestemt.

(Troms Folkeblad)