(VG): Onsdag klokken 10 møttes partene igjen ved forhandlingsbordet i Næringslivets hus i Stockholm. Det er første gang partene møtes siden 900 piloter ble tatt ut i streik mandag forrige uke.

9,5 time senere kom partene ut av Næringslivets hus i Stockholm uten å ha kommet til enighet. Det bekreftet Roger Klokset i Norske SAS-flygeres Forening.

– Vi har bestemt oss for å gi oss for i kveld, og så fortsetter vi i morgen, sa Klokset.

Han ville ikke svare på hvor langt unna hverandre partene står nå.

– Jeg vil ikke tolke det på noen annen måte enn at ting tar den tid det tar. Som sagt er det store og komplekse problemstillinger vi diskuterer her, så det tar litt tid rett og slett, sa Klokset.

Partene møtes igjen klokken 09.00 torsdag.

– Er du mer eller mindre optimistisk etter dagens forhandlinger?

– Jeg er alltid optimistisk, men om jeg er mer eller mindre, det vet jeg ikke, sa Klokset.

Han opplyser at forholdet mellom de rundt forhandlingsbordet er godt.

– Vi forholder oss høflig og profesjonelt til de og vi har en god dialog selv om avstanden har vært stor, og selvfølgelig konflikten har vært til dels tilspisset, så har ikke vi noe problem med å forholde oss til hverandre.

Om sannsynligheten for en løsning på streiken denne uken, sa Klokset følgende:

– Jeg er ikke så flink til å tippe. Jeg har ikke vunnet i hverken lotto eller tipping, så jeg vil ikke si noe mer om det.

Riksmekler Mats Ruland var ordknapp på vei ut av Næringslivets hus.

– Vi skal møtes igjen i morgen tidlig. Det er en grunn til at vi fortsetter å jobbe i morgen, det er alt jeg kan si dessverre.

Store tap

SAS har selv anslått at de taper 100–130 millioner kroner om dagen som følge av streiken.

Leder i SAS Norge Flygerforening (SNF) Jan Levi Skogvang uttrykte på vei inn til Næringslivets hus at de forventer at ledelsen har noe nytt å legge frem:

– Gjør de ikke det, er vi klare til å gå etter ti minutter. Dette er opp til SAS.

Leder i Norske SAS-flygeres forening (NSF) sa i forkant av møtet at SAS må innfri alle krav dersom partene skal komme til enighet:

– Jeg mener SAS valgte en streik forrige mandag. Vi ser ingen annen utvei en å stå i det. Når man ikke har noe å tape, blir valget enkelt, sa han.