24. oktober arrangeres bærekraftskonferansen Ærekraft for andre gang i Harstad. Nå er programmet klart, og arrangørene har hentet inn to av Norges største ledere, nemlig tidligere statsminister Erna Solberg og president for Norges Fotballforbund, Lise Klaveness.

– Det er vi kjempefornøyde og stolte over å ha fått til, sier fungerende prosjektleder Ole-Jonny Korsgaard.

Gode hjelpere

Får å få Solberg og Klaveness til å komme til Harstad for å snakke om bærekraft, har arrangørene måtte ta i bruk alle hjelpemidlene de kunne.

TIDLIGERE STATSMINISTER: Selveste Erna Solberg tar turen til Harstad i høst. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

– Vi har søkt i alle kanaler for å få det til. Blant annet har Hugo Kjelseth vært en viktig bidragsyter for å få kontakt med Klaveness gjennom fotballforbundet, og vi har fått god hjelp av lokale høyrepolitikere og søkt til stortingsgruppa for å få tak i Erna Solberg, sier Korsgaard.

Som tidligere statsminister har Erna Solberg hatt bærekraft på agendaen i flere år, og nettopp derfor ønsket Ærekraft at hun skulle besøke konferansen.

– Alle forstår at de som ikke vil være med på det grønne skiftet ikke har noen fremtid, og det har Erna også forstått, sier Korsgaard.

Alle skal med

Lise Klaveness, tidligere fotballspiller med 73 kamper for Norges A-landslag på CV-en, har i løpet av sitt første år som president for NFF fått stor oppmerksomhet, også internasjonalt.

FOTBALLPRESIDENT: Den tidligere midtbanegeneralen og nåværende fotballpresidenten i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, har gjort seg bemerket i det internasjonale fotballmiljøet det siste året. I oktober kommer hun til Harstad. Foto: NFF, pressefoto

– Hun har mye å si om bærekraft, blant annet etter alt hun har snakket høyt om når det gjelder FIFA, mangfold, likebehandling, diskriminering og at alle skal med. Hun mener vi skal ha like mange kvinner i viktige posisjoner, og det er vi enige i. Vi ser fram til å få henne opp til Harstad for å sette mangfold og likebehandling på agendaen.

Korsgaard lover også et innholdsrikt program med flere gode foredragsholdere i tillegg til Solberg og Klaveness, og oppfordrer alle i harstadregionen til å melde seg på konferansen i oktober.