Derfor inviteres det til åpent møte tirsdag kveld på Uit Harstad (tidligere høgskolen). Det er første sommeren festglade personer vil møte motorsyklister i gule vester i byen.

Viktig jobb

Leder for natteravnene i Harstad, Hanne Holte, leder for mc-ravnene Tom Øyen og mc-ravn Merethe Heide sier de håper folk tar seg tid til å komme for å bli kjent med dem.

– Vi er voksne edrue folk som er ute om natten i helgene for å være et positivt innslag i bybiildet. Vi gjør en viktig jobb, og det ønsker vi å informere om på tirsdag.

Møtet starter klokken 19.00, og Holte er veldig glad for å ha fått etablert mc-ravnene.

– Etter å ha mast i flere år fikk vi til en begynnelse i fjor høst. I sommer håper vi at motorsyklister med gule vester skal rulle rundt i byen hver eneste helg. Er det veldig dårlig vær, kan de slippe, smiler hun.

Hun forteller at natteravnene går høst, vinter og vår. Om sommeren har de fri.

– Det er umulig å få kontakt med alle om sommeren. Folk er mye mer spredt, og da er det ikke mulig å nå dem til fots. Derfor er vi glade for at motorsyklistene stiller opp i disse månedene, sier hun.

Hver fredag

Merethe Heide og Tom Øyen er to av de mest ivrige mc-ravnene. De tror de skal klare å skaffe folk nok til å dekke opp den ene natten i sommer.

– Målet er å være på hjul hver fredag, kanskje unntatt i fellesferien. Vi ønsker å være med på å skape ro og harmoni blant festglade folk. Med vår tilstedeværelse tror vi gemyttene hos folk vil jevnt over være roligere, sier de.

Det er en årsak til at mc-ravnene starter førstkommende helg. Da innledes årets russetid.

– Tradisjonelt er det mye fyll og bråk fram til 17. mai. Da er det viktig at vi er ute i gatene og viser oss, sier Heide, Holte og Øyen.

Det er 20 år siden byen så de første natteravnene. Ifølge Holte sliter de med å skaffe nok folk til å være med på byvandringen.

– Vi går kun lørdagene og vi merker at vi har en merkbar dempende effekt på gemyttene.

Holte forteller at de har funnet folk liggende fulle i grøfta og personer som har vært slått bevistløs.

– Jeg er sikker på at vi gjennom årenes løp har reddet liv. Vi er der først og fremst for ungdommen, men vi bistår naturligvis alle som trenger hjelp, sier hun.

Natteravnene er en frivillig bevegelse hvor voksne edrue folk vandrer i sentrumsgåtene på kvelds- og natterstid. De har på seg gule vester for å være synlige og tilgjengelige for de som trenger hjelp.

- Vi tar oss også tid til å snakke med dem som ønsker det. Vi har gjennom flere år merket at ungdom kommer bort for å slå av en prat. Noen av disse har ikke andre voksne å snakke med, og derfor gjør vi en forskjell, sier Heide.

Er du interessert, får du mer informasjon på natteravn.no.