I 2019 fusjonerte Harstad Sparebank og Lofoten Sparebank, og i 2020 ble Ofoten Sparebank med under det nye navnet Sparebank 68° Nord.

Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank og Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank skifter navn til henholdsvis Sparebankstiftelsen 68° Nord Harstad og Sparebankstiftelsen 68° Nord Ofoten.

Stiftelsene er de største eierne av egenkapitalbevis i Sparebank 68° Nord. Dagens navn har skapt litt forvirring, ettersom de har bankenes tidligere navn. Det skriver banken i en pressemelding.

Slås kanskje sammen i fremtiden

De nye navnene vil være med på å profilere banken de er medeiere i på en bedre måte. Tore Karlsen, konstituert administrerende banksjef, er svært fornøyd med at et navnebytte endelig har kommet på plass.

– Vi samarbeider tett med stiftelsene og har sammen kommet fram til navnebyttet som signaliserer en tilknytning det lokalområdet hvor overskuddet fra egenkapitalbevisene skal komme til gode, sier Tore Karlsen.

Det er ikke utenkelig at stiftelsene vil slås sammen i framtiden, men i følge banken er ikke tiden inne for det enda. De forklarer at hensikten er at verdier som er opparbeidet av innbyggere og næringsliv i området, skal komme nettopp disse lokalsamfunnene til gode.

– Selv om vi opprettholder selvstendige stiftelser vil vi fortsette å samarbeide tett, både innad i stiftelsene og med banken, om større prosjekter som omfatter hele området dekket av Sparebank 68° Nord, sier Steinar Sørensen, styreleder i Sparebankstiftelsen 68° Nord Ofoten.

Ansetter felles daglig leder

Stiftelsene ønsker å gå fra å være mottaker av søkere til å også aktivt initiere allmennyttige tiltak som styrker lokalsamfunnene. For å få til dette styrker de samarbeidet ved å ansette en felles daglig leder.

– På nyåret vil vi utlyse stillingen som daglig leder for Sparebankstiftelsen 68° Nord Harstad og Sparebankstiftelsen 68° Nord Ofoten. Når denne er på plass får vi kapasitet til å sette i gang prosjekter sammen med banken og bli enda mer synlig i lokalsamfunnet, sier Stein Nilsen, styreleder Sparebankstiftelsen 68° Nord Harstad.