– Går du med et ønske om å prøve det gode liv i Nord-Norge? Eller vil du flytte hjem? I romjulen kan du delta på Harstadregionens romjulstreff, der møter du næringsliv, arbeidstakere og studenter. Kanskje finner du din mulighet?, skriver arrangørene om treffet.

Det finner sted på Bar Bassit 26. desember.

Vil styrke troa på Nord-Norge

– Ifølge undersøkelsen BarometerX, tror under halvparten av unge mellom 18-24 at det finnes gode karrieremuligheter i nord – denne oppfatningen må vi endre på. Det er mange spennende muligheter i næringslivet i vår region, du må bare vite om dem, sier Kenneth Dallager, leder i LINK Harstad og nestleder i Hinnstein AS.

Harstadregionens romjulstreff skal være en link mellom næringslivet i regionen, arbeidstakere, studenter og andre harstadværinger som er hjemme i juleferien. Er du elev på videregående og over 18 år, er du også velkommen.

– Det skjer fryktelig mye spennende i regionen som vi gleder oss til å vise fram. Under romjulstreffet har du anledning til å knytte kontakter med flere utviklingsorienterte og samfunnsbevisste bedrifter i en region i stor vekst. Det er bare å flytte hjem, sier Dallager.

Tenk employer branding

Dallager mener romjulstreffet også er en unik mulighet for bedrifter å knytte kontakt med ung arbeidskraft.

– Dette er rett og slett god employer branding og en unik mulighet til å møte fremtidige arbeidstakere.

Han mener at virksomheter framover må fokusere enda mer på hva de kan tilby sine ansatte, ikke bare omvendt.

– Når du deltar på et arrangement som Romjulstreffet, styrker du omdømmet til bedriften din, og blir top of mind for elevene, studentene og andre harstadværinger som er hjemme på juleferie. Bygger man relasjoner med de unge, er sjansen større for at de ser til Harstad og til din bedrift når de er klare for å søke jobb.

Mange av bedriftene byr på internships, sommerjobber og faste stillinger til de rette kandidatene.

– Her har du faktisk muligheten til å sikre deg et konkret tilbud, fortsetter Dallager.

Inviterer VGS-elever

Nytt av året er en invitasjon til elever over 18 år som går på videregående skoler i regionen.

– Vi ønsker å gi elevene sjansen til å bygge nettverk tidlig. Når de vet hvilke muligheter som finnes her, er det større sannsynlighet for at de ser til Harstad når de skal ut i arbeidslivet, forklarer Kenneth.

UiT Norges arktiske universitet stiller også opp på treffet for å fortelle om studiene de tilbyr.

– Vi gleder oss til å være med og vise oss fram. UiT har over 260 studiemuligheter på mer enn 10 studiesteder i Nord-Norge. Vi gir studentene våre den kompetansen næringslivet er på jakt etter, og ruster dem til å løse samfunnsutfordringene vi står overfor, nå og i framtida, sier Elin Glad, prosjektleder på universitetet.