I overkant av 10 motorklubber i Harstad har også i år gått sammen om en felles motordag i Harstad.

– Vi er flere klubber som er sammen om dette arrangementet her i Harstad. Utstillingsplassen vil ligge ved K. Simonsen og Tools. Parkeringen vil være ved Dekkmann-området, sier Merethe Larsen, som er koordinator for Motordagen 2018. Hun har i likhet med flere vært med på fellesarrangementet de siste årene. Hun er selv med i Harstad Motorhistoriske klubb.

– Jeg fikk for noen år kjøpt en Toyota Crown 1969. Denne bilen var drosje i Narvik fra 1969 til 1972, sier Larsen, om bilen hun hadde med på utstilling for første gang i 2013.

Siden den gang har hun kjøpt seg en ny veteranbil av typen Toyota Corona fra 1966. Den hvite coronaen har hun kjøpt lokal av et annet klubbmedlem.

– Vi skal under bilmessa ha en egen utstillingshall. Her skal blant annet den hvite coronaen være en den av utstillingen, sier Larsen, som sist mandag var samlet med de andre aktørene ved Amcar Harstad sine klubblokaler i Kilbotn.

Mange besøkende

– I fjor var det nærmere 1.000 besøkende under dagen som ble arrangert på Stangnes-basen i Harstad. Da var det 400 kjøretøy som ble utstilt. Rundt halvparten er motorsykler, opplyser Tor Bjerkaas, som er med i Arctic Mopar.

Medlemmer fra følgende klubber stiller:

Harstad Motorhistoriske klubb, Amcar Harstad, Historiske Militære Kjøretøy Forening, Harstad Motorsykkelklubb (HMC), Saint’s & Sinners MC, Norsk Veteran MC (NVMC), NMK Harstad, Norsk Land Rover Klubb, Asctic Mopar og Rutebil Historiske Forening.

Hele regionen

Under Motordagen har en både deltakere og besøk fra hele regionen. Her kommer det deltakere fra Narvik, Vesterålen og Lofoten. Under Motordagen 2018 vil en ha en innendørs hall for utvalgte kjøretøy.

– Det vil være slag av mat under treffet på Stangnes. Her vil det også være innsalg av både line dance og sving dans, opplyser Bjerkaas, om noe av det som vil skje på Motordagen 2018.