Regjeringen har slått fast at flyseteavgiften skal innføres 1. juni, samtidig som EFTAs overvåkingsorgan ESA vurderer lovligheten, påpeker arbeidsgiverorganisasjon for flybransjen.

– Vi foreslo at regjeringen skulle utsette en eventuell innføring til november i år. Da hadde man unngått usikkerhet om prising av billetter som legges ut for salg i sommersesongen. ESAs avklaring vil også være klar i god tid før det, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Ifølge Avisa Nordland har tusenvis av Widerøe-kunder allerede betalt 88 kroner i flypassasjeravgift. Dette gjelder på selskapets kommersielle ruter, ikke anbudsruter.

– Prisene ble økt på nyåret, og det ble tatt høyde for en kombinasjon av ordinær prisjustering og økning av noen avgifter og innføring av flypassasjeravgiften fra 1. april, sa kommunikasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til avisa tidligere denne uka.

Hun mener selskapet ikke har noen mulighet til å betale tilbake pengene til passasjerene det gjelder fordi det hadde blitt mer kostbart for dem enn det som er tatt inn i prisøkning. Både SAS og Norwegian opplyser at de ikke har lagt inn flypassasjeravgiften i sine priser. (©NTB)