Røft regnet utgjør en nedgang i sykefraværet på ett prosentpoeng 10 millioner i sparte kroner årlig. I økonomiutvalget i går tok Senterpartiets Noralf Leitring til orde for å ta i bruk andre tiltak.

– Folk skal ha lyst til å gå på jobb. Da må vi ta i bruk mer humor, trivsel og fysisk aktivitet. I tillegg må rådmannen bli tøffere overfor den enkelte enhetsleder slik at tiltak blir fulgt opp, sa Leitring.

Tilrettelegging

Til Harstad Tidende sier Leitring at lederne må bli flinkere til å tilrettelegge arbeidet for ansatte som sliter.

– Før en ansatt går til lege og blir sykemeldt, bør vedkommende ta kontakt med lederen og drøfte problemene. Er folk syke, så er de syke. Men kanskje kan det være så enkelt som at de trenger en pustepause og et par fridager, eller at arbeidsplassen kan tilrettelegge arbeidet på en bedre måte. Hvis en ansatt har en krevende jobb, kan det være nok å løfte noen arbeidsoppgaver fra vedkommendes skuldre. Jeg tror god dialog mellom leder, ansatt og deres leger, samt humor og trivsel, vil være med på å få ned sykefraværet. I tillegg har jeg sansen for å utvide bruken av egenmeldinger, sa Leitring.

Virker ikke

Frps Eivind Stene mente tiltakene som er satt i verk for å redusere sykefraværet i kommunen, er feilslått.

– Fraværet har de siste 10 årene holdt seg på rundt 10-12 prosent, og jeg ser ingen vesentlig forbedring uansett hva vi gjør. Nå må vi gjøre noe nytt, ikke bare kjøre på de samme gamle tiltakene. Sykefraværet i kommunen rammer også oss innbyggere. Når barna stadig møtes av fremmede i barnehagen fordi den kjente er syk, ender det gjerne med hyl og skrik, sa småbarnsfaren.

Rådmann Hugo Thode Hansen og personalsjef Max Jenssen mente det var positivt at sykefraværet ble redusert fra 9,8 prosentpoeng første kvartal 2016, til 9,7 prosentpoeng andre kvartal.

– I fjor landet vi på 9,9 prosentpoeng, og jeg håper vi kommer under det, sa rådmannen.

Max Jenssen hadde i utgangspunktet håpet på sterkere nedgang i sykefraværet. Han var bekymret over at fraværet var økt i skolen.

– Vi skal gå sterkere inn i oppvekstsektoren for å se hva som kan gjøres, sa Jenssen. Han viste til at det er enheter har veldig lavt fravær, og oppfordret andre til å lære av dem.

Balanse: Rådmann Hugo Thode Hansen. Foto: Odd Leif Andreassen