Knut Bjørklund slåss for fortsatt lederverv i Troms Idrettskrets med benkeforslag i morgen.

61-åringen fra Harstad har markert seg som en særdeles aktiv og tøff stemme som leder av Troms Idrettskrets de siste åtte årene.

Flere ganger har han kommet med sterk kritikk av den sentrale toppledelsen, blant annet under Oslo-OLs 2022-kampanje og senest i debatten rundt åpenhet og reiseregninger for idrettstoppene.

- Jeg tror de er særdeles flaue. De handlet nok i rus i 2014, i festrus, fordi de følte seg så sikker på å få OL til Oslo i 2022. Det har nok kostet en del, uttalte Bjørklund nylig til VG om idrettstoppenes motvilje mot å slippe reiseregninger fra før juni 2015.

- Må legge ting bak seg

For idrettskretsen i nord har stilen kanskje blitt i tøffeste laget. For til helgens kretsting er Karlsøy-rådmann Jan Hugo Sørensen innstilt som ny lederkandidat.

- Knut har gjort en god jobb for Troms, men vi har fått flere innspill både fra nord, sør og Tromsø om at tiden kanskje var moden for et lederskifte, sier leder av valgkomiteen, Kjersti Strand fra Tromsø Skiskytterlag og utdyper:

- Ut fra signalene vi har fått ønsket vi å finne en leder som også tør å være tydelig, konfrontere når man må, men også gå i dialog, ta sak for sak og legge ting bak seg.

- Her treffer ikke Knut Bjørklund helt etter deres synspunkt?

- Ingen kommentar, sier Kjersti Strand.

- Bjørklund vært en markant stemme fra nord. Han er igjen profilert i debatten rundt åpenhet i idretten og reiseregningen. Hvordan er det å vrake en slik kandidat?

- Det er valgkomiteens oppgave å tenke fremover og nye muligheter. Jeg ser ikke på det som at vi vraker han. Vi foreslår en ny kandidat, så får tinget vurdere om Knut får fortsette. Eller om de synes at vår kandidat er verdig plassen.

- Har ingen uvenner

Knut Bjørklund mener han oppfyller alle de overnevnte kriterier.

- Jeg har overhodet ingen problem med noen av de forhold. Jeg har et særdeles godt forhold til dagens idrettspresident og lederskap. Jeg føler ikke jeg har noen uvenner i norsk idrett.

- Inkludert Inge Andersen?

- Jeg har et meget godt forhold til Inge Andersen. Man må tåle kritikk i en debatt. Er det ikke det som er demokrati? spør Bjørklund seg.

- Er det kanskje ikke på tide med et skifte etter åtte år som leder, og 16 i styret?

- Den tid kommer også. Ingen av oss er evigvarende. Uten sammenligning forøvrig har jeg sittet like lenge som Obama. Det er viktig for meg og organisasjonen at det skjer på en måte som er organisasjonen verdig. Det føler jeg ikke er tilfelle i denne saken, sier Bjørklund.

Fotballen med flest stemmer

Verken Strand eller Bjørklund tør å spå utfallet av morgendagens ting.

- Alle kan komme med forslag på sin kandidat, og så skal tinget bestemme. Det er demokrati. Jeg kan overhodet ikke være trygg på hvem som blir valgt, men jeg er helt sikker på at vi har en kjempegod kandidat, sier Strand.

- Det vil vise seg. Jeg tar ingenting for gitt. Mange har nok bestemt seg på forhånd. Folk har nok gjort seg opp sin mening før de kommer på tinget, sier Bjørklund.

Det er 50 stemmeberettigede på morgendagens ting. Det største særforbundet er fotballkretsen med fire stemmer.

Leder av Troms Fotballkrets, Øyvind Alapnes, opplyser i en SMS til iTromsø at de vil ha møte i kveld om hvordan de stiller seg til ledervalget i Troms Idrettskrets.