De overtar driften 1. februar, og de har store planer med den tradisjonsrike butikken.

Daglig leder Thorleif Edvardsen sier han fikk et tilbud av dagens eiere om å kjøpe varebeholdningen. Kjøpesummen er hemmelig.

– Etter lengre tids vurdering fant vi ut at vi ikke hadde plass til varelageret i Kanebogen. Derfor bestemte vi oss for å kjøpe hele pakka, og samtidig videreføre dagens leieavtale. Vi overtar derfor hele butikken på Evenskjer, sier han.

Lange åpningstider

Røvern har de siste årene hatt en omsetning på rundt 700.000 kroner, noe Edvardsen regner med vil øke.

– Vi kommer til å ansatte to personer i halvstillinger, vi kommer til å ha lange åpningstider, og kan bli endringer i vareutvalget. Det er for tidlig å si hva vi kommer til å gjøre, men det er en populær butikk som vi ikke skal endre for mye, sier han.

Han ser for seg at de også vil satse på transport i Skånland-regionen, og vil ta noen biter av det som kommer rundt flyplassen.

– Vi har konkrete planer om å kjempe om oppdrag i forbindelse med utvidelsen av flyplassen og E10. Derfor kommer vi til å ha biler og folk stasjonert i Skånland, sier han.

Flott vekst

Bakgrunnen for oppkjøpet er at dagens eiere har valgt å pensjonere seg.

– Røvern er et meget godt innarbeidet navn på Evenskjer. Derfor kommer vi til å fortsette med dette navnet, sier han.

Edvardsen forteller om god vekst hos Edvardsen Multiservice i Kanebogen. I fjor økte de omsetningen med nærmere to millioner kroner.

– Vi nådde nesten fem millioner. Det er vi svært godt fornøyd med. Vi har hatt en flott vekst de åtte årene vi har drevet. Utfordringen har faktisk vært å ikke vokse så raskt at vi mistet kontrollen, sier han.

De driver med mindre snekkerarbeid og transport for private.

– Det har blitt veldig mye kjøring til HRS for private kunder. Vi er en fleksibel organisasjon som gjør det kundene etterspør. Den siste tiden har det vært mindre snekkerarbeid og mer søppelkjøring.

Røveren: Denne skånlandbedriften skifter snart eier, men fortsetter med samme profil. Arkivfoto Foto: Odd Leif Andreassen