Ifølge Avisa Lofoten skal ulykken ha funnet sted like ved Voiekrysset.

En turistbuss med 36 godt voksne turister om bord, sklei av veien og veltet over på siden. Reisefølget inkluderer i tillegg en sjåfør og en guide.

Flere var fastklemt i bussen. Flere av passasjerene fikk førstehjelp fra ambulansepersonell på stedet. Været i området skal ha vært dårlig.

– Alt av mannskap vi har på Leknes er sendt ut for å bistå. De har akkurat ankommet. Det skal være vanskelige kjøreforhold på stedet, sier overbrannmester Terje Øverdal i 110-sentralen til VG.

Redningshelikopter fra Bodø og Tromsø rykket også ut til stedet.

Det ble meldt først meldt om at seks personer ble fraktet til sykehuset i Gravdal med ambulanse. Ifølge NRK Nordland, er dette tallet oppjustert til 14.

Glatt på stedet

Passasjerene som ikke fikk så hard medfart, ble fraktet bort fra stedet i en annen buss.

«De vil bli fraktet til rådhuset på Leknes», skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, sier til VG at det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, men regner med at det glatte føret mest trolig er årsaken.

Ifølge politiet er busselskapet fra Litauen og turfølget fra Italia.

Krisestab

Vestvågøy kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen.

– Vi har satt kriseledelse. Innenfor det ligger psykososialt kriseteam som kan ta imot de berørte, og evakuerte- og pårørendesenter hvor vi tar imot de som ikke er skadet og eventuelt pårørende av disse, sier han til avisen.

Saken blir oppdatert.