(VG): Torsdag kveld skriver politiet på Twitter at et Wizz Air-fly fra Gdansk med destinasjon Harstad/Narvik måtte mellomlande i Bodø for å fylle drivstoff.

Underveis i fyllingen, tok fem passasjerer, som hadde Bodø som destinasjon, seg ut av flyet uten tillatelse. Dette førte til at politiet rykket til flyplassen der de fikk kontroll på passasjerene.

Operasjonsleder Kjetil Kaalaas sier til VG at det er noe uklart hvordan de tok seg ut, men at flydørene ble åpnet før de startet å fylle drivstoff og at de tok seg ut i den forbindelse.

– De har ikke brutt seg ut av flyet, altså, sier han og legger til:

– Dette skapte problemer på flyplassen, som ikke hadde en organisasjon til å ta imot passasjer da.

– Hva skjer med de nå – de slapp å bli med til Harstad til slutt, likevel?

– De har åpenbart klart å unngå det – vi har ikke tvangssendt dem til Narvik. Men det blir en dyr fornøyelse for dem, med boten, sier han.

For de fem passasjeren kan nå vente seg et forelegg av politiet, som sier at de skal etterforske saken videre.

– Hvor alvorlig er dette?

– Det er selvfølgelig alvorlig, flyet blir ytterligere forsinket, og det påfører selskapet kostnader. Politiet ser alvorlig på dette og vil opprette sak på personene som er involvert, og så trolig få et forelegg.

– Det hørers litt strengt ut?

– Det høres overhodet ikke strengt ut. Tenk deg at folk hoppet av når de ville … Så dette er ikke strengt i det hele tatt, sier operasjonslederen.

Før flyet så tok av igjen, ba kapteinen på flyet politiet om bistand til å ta hånd om to personer som skal ha oppført seg på en ufin måte. Disse er nå også tatt hånd om av politiet og vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse, melder politiet i en oppdatering på Twitter.