Avisen har snakket med flere som drifter lokalradioer, og bekymringen er den samme for flere av dem: Geografiske begrensninger og økonomi gjør det lite sannsynlig at de vil få et fungerende DAB-nett i sitt distrikt.

– Her på Sunnmøre har det tatt lang tid å få god dekning på FM. Jeg tror ikke det er sannsynlig at det vil bygges ut et DAB-nett som kan konkurrere med det. Til det er en utbygging for dyr, sier daglig leder Ragnhild Kristine Vartdal Espelund i Radio Sunnmøre.

Aktørene i lokalradiomarkedet har bare vist interesse for å bygge ut i 20 av landets 37 lokalradiodistrikter. Jærradiogruppen har fått innvilget konsesjon for flest, med sine fem regioner.

– Vi har søkt om og fått konsesjon for de regionene der vi har eierinteresser i lokalradio på FM i dag. Vi har søkt for å sikre at disse vil overleve omstillingen til DAB. Det er fra naturens side store utfordringer knyttet til en utbygging på for eksempel Sunnmøre, sier Aslak Skretting i Jærradiogruppen.

Lars Erik Krogsrud i Medietilsynet sier de har utlyst en ny søknadsrunde for konsesjoner, med frist 9. mai. Deretter åpner de for å søke fortløpende for regionene som står uten konsesjonær. (©NTB)