4. april fikk politiet melding om røykutvikling på en hytte på Skjærstad i Kasfjord. Krimtekniker var på stedet dagen etter for å undersøke hva som var forårsaket til det som viste seg å være en brann som forårsaket store materielle skader.

Kortslutning

Nå har politiet konkludert om hvorfor brannen startet.

- Våre undersøkelser viser at brannen skyldes kortslutning i en Sub-høytaler, sier Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon.

Hole sier at hytta regnes som totalskadd etter brannen.

Én person befant seg i hytta da brannen startet. Personen forsøkte å slukke brannen med et pulverapparat, og innhalerte dermed røyk. Han ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, og kjørt til UNN Harstad for sjekk. Personen ble senere utskrevet.

Femte brannen

I årets tre første måneder har det vært flere storbranner i Harstad. 11. januar ble en enebolig på Sama totalskadd i brann. 4. februar brøt det ut brann i en enebolig i Åsveien i Harstad. To personer kom seg ut av det brennende huset - den ene ved hjelp av tre forbipasserende.

Tre uker senere, natt til 26. februar, startet en brann i en enebolig i Kanebogen. Tre personer kom seg ut av huset uten fysiske skader, og 16 personer fra nabolaget måtte evakueres på grunn av kraftig røykutvikling.

Natt til 31. mars brøt det ut nok en brann i Øvre Holtet. Fire av fem beboere i huset kom seg ut. En kvinne i 70-årene omkom i brannen.