Tiltalte sier at han var tilskuer til egne handlinger da han utførte volden som tok livet av hans mor på kvelden 23. februar i Fauskevåg.

Det første han nevner er at han sto på kjøkkenet og lagde mat. Han var trøtt, og ville stenge verden ute.

- Jeg husker en god kraft. Det var ikke en normaltilstand, og det er vanskelig å beskrive hva som skjedde.

Han ville så snakke med moren, men hun så på TV og han fikk ikke kontakt.

Kjente at det strålte fra TVen

Den tiltalte mannen i 30-årene ville skru av TVen, men når han går bort til den, kjenner han at det stråler noe ut fra apparatet.

- Jeg lurte på hvordan det er mulig, og ville trekke ut kontakten. Jeg klarte ikke det.

Mannen sier at han truet med å ta tak i vedfyringsovnen og kaste den. Da skrudde moren av TVen.

Etter hvert følte tiltalte at han fikk en god kraft i seg, kanskje helbredende. De snakket om stjernetegn, og på et tidspunkt sa moren noe som gjorde han engstelig.

- Plutselig har jeg ikke kontroll. Jeg føler meg fjernstyrt, og betrakter situasjonen på avstand. Det føles som at kroppen vokser, og det kommer fram en røst som snakker på gammelt og fomelt vis. Stemmen spurte om det var en dejevel som hadde gjemt seg her alle år.

Tiltalte sier at det er da volden starter.

Trodde moren skulle bli helbredet

- Det skjer enormt grov vold som fører til at mora mi... Samtidig så blir jeg informert om at det er ubehagelg, men det er ikke min mor. Om så hun mister livet, så kan hun helbredes.

Etter hvert kommer mannen mer til seg selv. Han ringer da en mann. Etter hvert kommer flere til huset, også politiet. Tiltalte legges i jern, mistenkt for drapet.

Han sier han bare husker volden stykkevis og delt. Den oppringte mannen som ankommer stedet, ber om å få se barna. De sover.

- Det gikk ikke inn på meg før uker etterpå at mamma var død. Jeg var forespeilet at hun skulle helbredes.