Sent onsdag kveld publiserer Sophie Elise Isachsen et blogginnlegg hvor hun velger å navngi flere menn som på Facebook har delt et bilde med henne som hun ikke visste var tatt. Bloggeren publiserte en rekke sjermdumper med trådene på en lukket Facebook-gruppe hvor man kan se navnene på mennene. Hun avslutter innlegget ved å ramse opp navnene.

- Om disse mennene ønsker å anmelde meg for å dele det her, så vær så god. Dere deler det på internett med fullt navn, og å spre bilder av noen er faktisk verre, skriver Isachsen.

- Dett har skadet meg så mye det kan

Skjermdumpen av tråden viser en av de navngitte mennene som spør om noen tør å legge ut et bilde av Sophie Elise, som er av seksuell karakter, i kommentarfeltet til NRK under dokumentaren hvor bloggeren forteller om bildet og spredningen av bildene.

- Man gjør INGENTING galt som offer i en slik sak - men disse mennene her? Det er overgripere. De kommer sikkert til å få enda en trigger av dette innlegget å spre enda mer, men vær så god. Dette her har skadet meg så mye det kan. I løpet av en halvtime har en person som er avbildet med sin lille datter sagt at det frister litt.

Innlegget har 13.000 delinger på Facebook. Bloggkjendisen gikk tidligere i år ut og fortalte om intime bilder som var spredt på internettet.

- Har rett i å gjøre som hun gjør

Til Journalisten sier Gunnar Stavrum at personene ikke har gjort dette i hemmelighet, men i stor offentlighet.

- Det hun skriver har hun dekning for å skrive. Og så er spørsmålet om en person som er utsatt for krenkelser av en slik type har rett til å navngi personene som står bak krenkelsen på sin egen blogg. Og er det gitt at vi skal bringe videre navnene gjennom direkte lenking fra vår forside? Jeg mener hun har rett i å gjøre som hun gjør, sier Stavrum til Journalisten.

- Det enkle svaret er at publisering av bilder som dette er straffbart. Det er uten betydning at gruppen er lukket, siden den har så mange følgere. Innlegget fra Sophie-Elise er kanskje ikke straffbart, men hun bidrar til en degenerering av den offentlige samtalen, sier Borvik til nettavisen.