Laukli bor i Havnegata 18, omgitt av asfalt og betong. Sommerhobbyen hans har i mange år vært å gjøre omgivelsene litt triveligere ved å pynte med blomster. Også tidligere har folk stukket av med blomster og ødelagt dekorasjonene, men aldri har de gått så hardt til verks som i helga.

Frastjålet blomster før

– Jeg har dyrka en blomsterhage i oppkjørselen og inne i gården vår. Dette til glede for oss selv og, hvis jeg skal dømme etter utallige kommentarer, også for mange andre, sier han.

Fredag ettermiddag planta han rosa, spanske margeritter i en lysebrun, nysnekret blomsterkasse. Kassen er omtrent 60x30 centimeter og 35 centimeter høy, og var fylt med jord og vann i tillegg til blomstene.

– Tidligere har det blitt stjålet enkeltblomster, gjerne de dyreste. Det er ganske irriterende det også. Men da jeg gikk til postkassen lørdag morgen, ble jeg fly forbannet da jeg oppdaga at både kassen, jorda og alle blomstene var forsvunnet.

Trålte nabolaget

Laukli trålte nabolaget i en times tid lørdags morgen for å se om noen hadde hatt det «morsomt» og plassert kassen et annet sted. Han sjekka også Havnebassenget i tilfelle den var dumpet på havet.

– Alt var sporløst forsvunnet. Vekta tatt i betraktning, har jeg konkludert med at den må ha blitt kjørt bort i bil, eller båret av gårde av flere folk.

Han håper at kassen skal komme til rette, eller i alle fall at tyveriene fra gårdsplassen hans tar slutt.

– Dette koster både penger og arbeid, investeringer jeg hittil har gjort med glede. Nå vet jeg ikke om det er verdt det, sier han.

Tung kasse: Ei sånn blomsterkasse med samme typer blomster ble stjålet fra Lauklis innkjørsel i helga. Foto: Line V. Roksøy