I dag stemte fylkestinget i Troms ja til sammenslåing med Finnmark. Den omstridte prosessen har endt med et opprør, spesielt i Finnmark der mange er misfornøyde med utfallet av forhandlingene mellom fylkene.

Helge Eriksen, tidligere ordfører i Harstad, gikk i dag ut med støtte til Finnmark.

- Over 80% av de spurte i en meningsmåling i Finnmark sier nei til tvangssammenslåing med Troms. I Troms er over 70% mot. Dette er en med andre ord en fjernstyrt "reform" uten folkelig forankring. Stortinget må lytte og endre sitt vedtak, sier Eriksen i et utspill som han først la ut på sin Facebook-side.

La Finnmark være Finnmark - et fylke med helt spesielle utfordringer og muligheter, mener den tidligere ordføreren som den siste tiden har kjempet mot kreften.

Eriksen trekker fram de gamle båndene mellom Harstad og Finnmark. Hit kom mange flyktninger som trengte et sted å bo etter at tyskerne svidde av det som fantes av bebyggelse før de kapitulerte.

- Harstad har et nært forhold til Finnmark. Hit kom mange tusen under den dramatiske evakueringen i 1944. Nå må vi vise vår støtte og solidaritet med finnmarkingene. Ja til samarbeid. Nei til tvang.

Hva mener du? Del dine tanker i kommentarfeltet eller på Harstad Tidendes Facebook-side.