– Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, sier Hans Kristian Amundsen i en pressemelding søndag kveld.

Amundsen var sjefsredaktør i Nordlys fra 2001 til 2011. Etter det ble han statssekretær på statministerens kontor.

I meldingen bekrefter Amundsen at det har vært en konflikt mellom mellom han og partisekretær Kjersti Stenseng. I et innlegg på Nordnorsk debatt skriver Amundsen at han ikke kan være på de samme møtene som Stenseng.

– Jeg slutter for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg, skriver Amundsen.

Støre takker for innsatsen

Amundsen fratrer stillingen mandag, og rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert i Amundsens stilling.

VG skriver at partileder Jonas Gahr Støre ikke vil kommentere den betente striden mellom partisekretæren og sekretariatslederen, men takker Amundsen for innsatsen i en pressemelding.

– Jeg vil takke Hans Kristian Amundsen for hans lange innsats for partiet, som statssekretær og som leder av sekretariatet i Stortinget, og som en viktig medarbeider for meg. Jeg ønsker ham lykke til med nye oppgaver, skriver partileder Jonas Gahr Støre, i pressemeldingen.

Skal ha vært åpen konflikt

Videre skriver VG at flere av Ap-kvinnene som har varslet mot avgått nestleder Trond Giske har uttrykt at Amundsen er den i partiet de har desidert størst tillit til. Han har samtidig vært en mangeårig nær rådgiver for Støre.

Avisen skriver videre at Amundsen samtidig har ligget i åpen konflikt med både partisekretæren og leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt.