Ordførerne mener en eventuell fergeforbindelse mellom Senja og Harstad både utvikler et bærekraftig reiselivsprodukt og fremmer bostedsattraktiviteten i øyriket i Troms.

For andre gang har en søknad til Troms Holding om delfinansiering av en fergeløsning mellom Harstad og Senja blitt avslått.

Troms Holding er en viktig aktør for å kanalisere fylkeskommunens midler til steds- og næringsutvikling i regionen. Penger tildeles til infrastruktur, samfunns- og næringsutvikling, stedsutvikling, og folkehelse.  Fergeprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom kommuner i regionen. Dette er også ett av kriteriene for tildeling av midler fra Troms Holding.

Tilgjengelig

Ordførere i øyriket i Troms (Harstad/Senja) har over tid ropt høyt om behovet for å få etablert fergeforbindelse mellom Harstad og Senja. De vil gjøre en fantastisk øyregion tilgjengelig for reiselivet, samtidig som det styrker mobiliteten i Midt- og Sør-Troms.

– Vi opplever at fylkeskommunen gjennom sitt Troms Holding AS ikke lytter til signalene som kommer gjennom politiske vedtak i -, og initiativer fra Sør- og Midt-Troms, sier de to ordførerne.

Stort regionalt potensial

Politikerne i regionen har jobbet sammen med næringer med «Mulighetsstudium for øyriket», og «Handlingsplan for øyriket Troms», hvor det pekes på et stort regionalt potensial i å tilgjengeliggjøre Øyriket nord i Harstad kommune og sør på Senja, ved å etablere en fergeforbindelse mellom Bjarkøy og Skrolsvik.

I flere runder har kommunene tatt opp saken med fylkeskommunen for å få til en finansiering av dette nye fergetilbudet.

Ferge vil åpne opp regionen

– Vi tror sterkt på at samferdselsløsningen vil åpne opp regionen for reiselivet, samtidig som det bidrar til å balansere det sterke trykket fra tilreisende turister til dette enestående øyriket, sier Opsal og Eliseussen.

De to ordførerne mener fergetilbudet vil kunne gjøre regionen tilgjengelig for reiselivsmarkedet i rommet mellom Lofoten og Tromsø.

Natur- og kulturturisme

– Vi vil skape økt aktivitet i det regionale øyriket Hinnøya – Senja og øyene rundt. Dette vil tilføre merverdi til reiselivsregionen, som har et stort potensial innen et voksende marked for natur- og kulturbasert reiseliv, sier Eliseussen.

Samhandling

Vi vil tilføre nytt innhold i aksen mellom reiselivsregionene Lofoten og Tromsø. Det er også i tiden som kommer muligheter til å få samhandling mellom prosjektene «Tore Hunds rike» og «Jubileums-markeringen for slaget på Stiklestad», og en internasjonal TV-serie om Tore Hund. Slik vil media synliggjøre regionen, men vi må samarbeide om å gjøre regionen tilgjengelig for tilreisende, sier Opsal.

Hun og Eliseussen gir ikke opp prosjektet De kommer med en oppfordring: Nå som veien er blitt litt lengere med avslaget, må også fylkestingspolitikerne engasjere seg.