- Det er avgjørende at vi har parkeringsplasser nært opp mot butikkene. Like viktig er det å innføre to til tre timer gratis parkering hver dag, mener hun - for i samme åndedrag understreke hvor viktig det er at man ikke på nåværende tidspunkt går inn for å etablerere et nytt polutsalg i byen.

For sentrums ve og vel, frykter hun det vil være å gå av seg skoene.

I november er det sju år siden sportsbutikken Aion i Sjøgata åpnet dørene for aller første gang. Aina Lillegård Løtveit og Porjai «On» Hagen ville realisere en drøm etter at deres tidligere arbeidgiver gikk motsatt vei og avviklet virksomheten.

For Aion har det aldri vært et tema å flytte ut av sentrum. Ikke kommer det til å bli det heller. Til det er troen på en livskraftig bykjerne altfor sterk.

- Harstad er unikt med en spennende varepakke i sentrum. Sånn skal det også være. Vi representerer nisjer, og de skal ligge i sentrumsgatene. Dessuten vil jeg ikke bo i en by der det er gråpapir på alle vinduene, presiserer hun.

Godt fotfeste

Det er ikke til å legge skjul på at mange spådde Aion en snarlig død. En nisjebutikk, primært med sko, ble rett ut sagt oppfattet som for smalt i sentrum av Harstad.

- Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men sju års drift viser så absolutt at det er liv laga. I år har vi litt nedgang sammenlignet med fjoråret, men vi er likevel i henhold til budsjett og langt bedre enn de «magiske» første fem årene, forteller Aina Løtveit Lillegård - som skynder seg å legge til at 2015 representerte en god oppsving.

- Vi hadde vekst både i omsetning og resultatmessig, forteller hun.

Om de merker at XXL kom til byen?

- Det vil være feil å si at vi ikke gjør det, men vi har en jevn og god flyt som bekrefter at vi har fått et godt fotfeste, sier Lillegård Løtvei. Suksessoppskriften mener hun er kunnskap og erfaring.